Post-corona verzekeren, wat doen we anders?

Wat je er ook van vindt, hoe je er ook tegen aan kijkt, we kunnen er niet omheen dat er iets is veranderd in de manier waarop we werken en onze bedrijven sturing geven. Zowel bewust als onbewust zijn er in de afgelopen twee jaar een hoop zaken veranderd.

We zijn er met z`n allen wel achter gekomen dat kantoortuinen, flexplekken en almaar handen schudden de ideale manier is om ziektekiemen snel te verspreiden onder je personeel. Of het nu gaat om een buikgriep, vervelende hoest of zoals nu corona: Op dichtbevolkte werkplekken verspreidt een ziekte zich als een olievlek onder je personeel, met als gevolg een hoger ziekteverzuim. 

In de afgelopen periode hebben we ook ervaren dat thuiswerken helemaal niet zo onmogelijk hoeft te zijn. Veel medewerkers ervaren een combinatie van thuis- en op de zaak werken als een prettige combinatie. Bij lichte symptomen kun je een collega vragen om vanuit huis te werken om zo verspreiding van een ziekte te voorkomen onder je personeel. Je spreekt dan preventief af dat men thuiswerkt. Met als gevolg een lager verzuim, want in plaats van ziek thuis is de medewerker nu actief thuis. 

Echter, aan het thuiswerken zit ook een risico. Met elke computer die van een extern netwerk inlogt op een bedrijfsomgeving wordt er als het ware een extra deur gecreëerd in deze omgeving. Jouw medewerker moet immers vanuit huis bij de relevante data kunnen. Het risico op een datalek, hack of cyberaanval neemt hierdoor sterk toe. Immers is je bedrijfsomgeving zo veilig als het zwakst beveiligde thuisnetwerk. 

Daarnaast komt (of blijft) er ook een extra verantwoordelijkheid bij jou als werkgever, namelijk de werkplek. Net als een werkplek bij jou op de zaak moet de werkplek thuis voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Arbo. 

Misschien wel de grootste uitdaging voor jou als werkgever is de gezondheid van je personeel. Niet alleen de fysieke gesteldheid, maar met name ook de mentale gezondheid van je personeel. Verlies je ze niet uit het oog?  

Graag nemen onze adviseurs samen met jou de diverse risico`s en oplossingen door. Niet alleen bieden wij een passende verzekeringsoplossing maar ook kunnen we je helpen met connecties met lokale ondernemers die helpen jouw onderneming duurzaam toekomstbestendig te houden.