Onze bijdrage aan de HomeRun 2021

De HomeRun: 240 kilometer hardlopen in 24 uur, zodat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd dichtbij hebben. Het is dan ook een tocht voor echte bikkels, want deelnemers zijn samen met hun team, in estafettevorm, dag én nacht onderweg. De zorg voor een ernstig ziek kind is immers ook 24 uur de klok rondHiermee wordt er geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen, huiskamers en vakantiehuizen. Als Stargroup vinden wij dit een ontzettend mooi initiatief waar we ook dit jaar weer onze bijdrage aan leveren!

Door te rennen en geld in te zamelen houden de deelnemers van de HomeRun de Ronald McDonald huizen draaiende. Dit betekent dat ruim 7.625 gezinnen die jaarlijks in een van deze huizen verblijven dicht bij kun zieke kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Daarnaast steunen deelnemers ook de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Een mooie plek waar gezinnen met een zorgintensief kind even zorgeloos samen kunnen zijn. 

Iedereen kan mee doen! Een HomeRun-team bestaat uit tien hardlopers. Daarnaast lopen er met elk team zeker vijf begeleiders mee. Minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders of kinderen kunnen ook van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een PR- en social media manager, logistiek manager, fondsenwerver en een masseur. Iedereen kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren en dat maakt HomeRun extra bijzonder.
De HomeRun is een zeer goed verzorgd en onvergetelijk evenement. Er wordt bij de start, finish en op het checkpoint onderweg flink uitgepakt. Zo zijn er op het checkpoint voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Ook kun je er terecht voor iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere snacks. Noem het maar op! 

De kosten om deel te nemen aan HomeRun zijn € 75,- voor hardlopers en € 25,- voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000 aan donaties voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of vakantiehuis en zorgen er zo voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd in de buurt hebben. Als je als team dit bedrag bij elkaar hebt, is het startbewijs een feit! De organisatie doet er alles aan om volgend jaar een mooie, veilige én verantwoorde editie van HomeRide, HomeRun en HomeWalk neer te zetten.

Wil jij net als Stargroup je steentje bijdragen en je op 26 en 27 juni 2021 inzetten voor gezinnen met een ziek of zorgintensief kind? Schrijf je dan nu in voor HomeRun. Ben je een fietser of wandelaar? Doe dan in hetzelfde weekend mee aan HomeRide of HomeWalk!