De zorgpremie en haar stijging in 2021

Je hebt het misschien al gelezen maar ook voor komend jaar zal de zorgpremie lichtelijk stijgen. Waar ligt dat nou aan? En wat kunnen wij voor jou doen?

Stijging in 2021

Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota van 2021 door de minister van financiën aangeboden aan de tweede kamer. De zorgpremie zal volgend jaar met € 59,- per jaar stijgen . Slechts € 1,- van deze stijging is te wijten aan het coronavirus. Vele hadden de verwachting dat de zorgpremie veel meer zou stijgen vanwege de coronacrisis, dat valt gelukkig alles mee. Over het algemeen stijgt de premie de afgelopen jaren al tussen de € 50,- en € 60,- per jaar. 

De stijging van de premie heeft voornamelijk te maken met de economische groei in ons land waardoor lonen en prijzen in de zorg oplopen. Daarnaast hebben we ook te maken met vergrijzing wat ervoor zorgt dat er meer gebruik wordt gemaakt van de zorg. 

Natuurlijk bepaalt elke zorgverzekeraar zelf hoeveel de premie bij hen stijgt. Dit is onder andere afhankelijk van de financiële reserves die zij in kas hebben. Wat zij verwachten durven ze op dit moment nog niet te zeggen. Na de uitkomst van Prinsjesdag kunnen zij definitief gaan rekenen en is er bij ons ook meer bekend. Het eigen risico zal naar waarschijnlijkheid gelijk blijven (€ 385,-).

Er is wel een lichtpuntje in dit hele verhaal, de zorgtoeslag is namelijk gekoppeld aan de premie. Wanneer de premie stijgt, stijgt veelal ook de zorgtoeslag waardoor de premiestijging niet per se nadelig hoeft te zijn.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Een stijging in jouw maandelijkse kosten wil je natuurlijk het liefst voorkomen en dat begrijpen wij ook. Soms is dat in gevallen als dit niet tegen te houden. Wel kunnen wij elk jaar een vergelijking maken tussen verschillende zorgverzekeraars met de beste premies en dekkingen die bij jou passen.

Elk einde van het jaar nemen wij contact op met onze klanten om hun gewenste dekkingen te bespreken. Zo stellen we je de vraag of je bepaalde gebitsproblemen hebt of een ziekte waar je last van hebt. Op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen kiezen wij dan de beste zorgverzekering voor je uit. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Wil je hier ook gebruik van maken? Neem dan telefonisch contact met ons via ons telefoonnummer 0318-672767 of zorg@stargroup.nl

Wij nemen dan in november contact met je op om jouw wensen te bespreken.