Energielabel voor je woning

Een energielabel voor je koopwoning heb je nodig wanneer je deze wil verkopen of verhuren. Een prijs van een dergelijk energielabel dat je online kan aanvragen, ligt gemiddeld rond de €7,50. Hier komt verandering in vanaf 1 januari. Hierdoor had www.energielabelvoorwoningen.nl het enorm druk de laatste tijd, mensen vroegen snel nog het 10 jaar geldige goedkope energielabel aan.

Vanaf 1 januari 2021 gaat de prijs voor een dergelijk energielabel omhoog. Waar dit voorheen gemakkelijk online te regelen was, komt er vanaf 1 januari een controleur aan te pas. Hierdoor worden de kosten flink omhoog gejaagd, tot wel 200 euro.

Het nieuwe energielabel zou moeten bijdragen aan het inzien van de energiezuinigheid van het gebouw. Ook geeft het inzicht in verschillende maatregelen die je kan nemen om het gebouw duurzamer te maken.

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) biedt dit nieuwe energielabel eigenlijk geen meerwaarde. Cindy van der Velde, algemeen directeur van VEH zegt het volgende erover:

“Belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning moet komen om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen. Dat is onbegrijpelijk. Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis. Wij adviseren huiseigenaren die de komende jaren overwegen te verhuizen of nog geen label hebben om nog dit jaar het huidige energielabel aan te vragen. Dit kost gemiddeld 7,50 euro en is 10 jaar geldig, ook als volgend jaar een nieuw energielabel zou worden ingevoerd.”

Heb je vragen of wil je meer weten over eventueel verduurzamen van je woning? Neem gerust contact met ons op!