Gekte op de huizenmarkt

Wie op dit moment opzoek is naar een woning zal het niet zijn ontgaan: het is een gekkenhuis op de woningmarkt. Overbieden is de norm en dit kan al gauw oplopen tot 10 duizenden euro’s boven de vraagprijs. Onze collega Frank is adviseur hypotheken en neemt je mee in de mogelijkheden.

Benutten van overwaarde

Door het enorme huizen tekort waar Nederland momenteel mee te kampen heeft kunnen verkopers de hoofdprijs vragen. Zelfs op die hoofdprijs wordt dus nog ruimschoots overboden. Als doorstromer kan je hier enigszins in mee gaan door je eigen overwaarde weer in te zetten. Als starter op de woningmarkt heb je niet die luxe van een overwaarde en ben je aangewezen op je eigen spaargeld of eventuele steun vanuit ouders.

Blijven zitten waar je zit

Voor veel huizenbezitters is dat dan ook niet het moment om te gaan verkopen. Alle overwaarde die je in je huis hebt zitten schuif je namelijk gewoon door naar je volgende woning. We zien dan ook steeds meer dat mensen zich gelukkig prijzen met hun huidige woning en die gaan aanpassen. In veel gevallen gebeurt dat in combinatie met het oversluiten van de hypotheek. Hierin wordt dus een eventuele verbouwing meegefinancierd en zal ook de hypotheekrente nog eens dalen. 

Overwaarde uit de stenen halen

Er zijn echter meerdere opties om de huidige overwaarde in je stenen te benutten. Wellicht is een van je kinderen als starter opzoek naar zijn eerste woning en kan je die op deze manier een steuntje in de rug bieden. Of altijd al willen genieten van je eigen vakantiewoning? Zo zijn er tal van mogelijkheden en is iedere situatie weer anders. 

Wij helpen je graag!

Of je nu starter of doorstromer bent, lekker wilt blijven zitten in je huidige woning, al dan niet tegen lagere woonlasten, met meer wooncomfort of je woning nu toch echt wilt gaan verduurzamen. Wij staan je graag bij om de juiste keuze te maken die past bij jouw specifieke situatie.

Je kunt gerust ons bellen of mailen. Of neem een kijkje op onze website, hier vind je ook een hoop informatie over hypotheken of het oversluiten van jouw hypotheek.