Het belang van een rechtsbijstandsverzekering als huiseigenaar

Je woont al jaren tevreden in je eigen woning, de relatie met de buren is goed. Daar kan niets mis gaan toch? Problemen zoek je zelf niet op. Helaas ontstaan deze soms toch, buiten je macht om. Er zijn verschillende redenen waarom het handig is een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten op het moment dat je een huiseigenaar bent. Ook als huurder van een woning kan je baat hebben bij een rechtsbijstandsverzekering. Wij geven je graag een aantal voorbeelden.

Verbouwen

Je gaat je woning verbouwen. Een leuk project, maar je wilt natuurlijk wel dat het goed gebeurt. Het project begint goed maar in de loop van het project verlies je het vertrouwen in de aannemer doordat hij fouten maakt. De aannemer wilt echter niet opdraaien voor de kosten voor het herstellen van deze fouten en wilt ook niet doorgaan met het project, totdat de aanneemsom verder is betaald. Weet jij wat jouw rechten zijn?

Lekkage

In het appartement van de bovenburen ontstaat een lekkage waardoor jij waterschade hebt aan het plafond. De bovenburen zijn echter niet van plan om dit voor jou op te lossen. Moet dit opgelost worden door de VVE? Wie dient er een loodgieter in te schakelen? Wat als de VVE zegt dat jij voor de kosten moet opdraaien. Weet jij zeker of dat klopt? 

Buren

De relatie met de buren is al jaren goed. Als er wat is komen we er wel uit. Feit is dat niets hetzelfde blijft. Zo kun je te maken krijgen met nieuwe buren. Stel dat deze nieuwe buren de woning betrekken en een uitbouw in de tuin gaan maken. Deze maken ze dan alleen wel over jouw erfgrens en zij zijn niet van plan hier wat aan te veranderen. Weet jij wat op dit moment jouw rechten zijn?

Verbogen gebreken na aankoop woning

We zien het helaas wel vaker: iemand die een prachtige woning heeft gekocht en eindelijk zijn/haar huis intrekt na aankoop. En dan komt wel eens de aap uit de mouw, er zijn gebreken in de woning die in eerste instantie niet te zien waren. 

Stel dat na aankoop blijkt dat de staat van het dak behoorlijk slecht is met lekkages op de zolder tot gevolg. De verkoper kan stellen dat hij zich niet bewust was van de staat van het dak waardoor hij stelt dat de kosten niet op hem te verhalen zijn.

Wat doe je nu? De verkoper moet immers voor de kosten opdraaien als hij van het gebrek wist, of had kunnen weten. Het kan voorkomen dat de verkoper jou niet tegemoet wil komen. Op dit moment komt een rechtsbijstandsverzekering goed van pas, zodat jij niet voor alle kosten hoeft op te draaien. 

Meer weten?

Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarom een rechtsbijstandsverzekering handig kan zijn, niet alleen als huiseigenaar maar ook in heel veel andere situaties. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een rechtsbijstandsverzekering? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons mailen of bellen.