Is een testament alleen voor het regelen van zaken bij een overlijden?

Bij een testament wordt al gauw gedacht aan een document wat in werking treedt bij een overlijden. In veel van de gevallen is dat ook zo, maar wist je dat dit niet per se zo hoeft te zijn? Er bestaat namelijk ook een testament wat in werking treedt als iemand door zijn gezondheid geen eigen keuzes meer kan maken. We vertellen je hier graag meer over!

Om welk testament gaat het?

Dit specifieke testament heet het levenstestament. De afspraken in dit testament kunnen vergaande gevolgen hebben. Zo mag de aangewezen gevolmachtigde beslissingen voor jouw nemen ten aanzien van financiën, maar in sommige gevallen ook medische beslissingen. Daarom het is belangrijk om heel goed na te denken, wie je vertrouwd als gemachtigde. 

Wat zijn de voordelen?

Een levenstestament kan een grote hulp zijn voor jou naasten. Mocht het nodig zijn, dan kunnen zij beslissingen voor jou nemen op het moment dat je dit zelf niet (goed) meer kunt. Daardoor kunnen beslissingen die goed voor jouw uitpakken, toch genomen blijven worden. Je kunt dus wel stellen dat als de juiste mensen gemachtigd zijn, het levenstestament vooral voordelen met zich meebrengt. 

Uiteraard kunnen we je nog veel meer vertellen over het nut van een levenstestament. Wij kunnen jouw ook voorzien van een notaris, die samen met jouw het levenstestament kan opstellen. Op die manier kunnen altijd de noodzakelijke beslissingen genomen blijven worden. Toch eerst iets meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!