Je hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Droom je al tijden van een nieuwe keuken of is jullie badkamer er inmiddels wel echt aan toe om vervangen te worden? Misschien wil je wel heel graag een zwembad in de tuin of de woning uitbouwen. Vaak dromen we van dit soort wensen maar hebben we simpelweg het geld niet klaar liggen om ze uit te laten voeren. 
In veel gevallen is het echter mogelijk om je hypotheek te verhogen, in combinatie met het oversluiten van de hypotheek, om op deze manier toch je gedroomde verbouwing te kunnen realiseren. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in dit artikel. 

De kosten voor zo’n verbouwing lopen toch al gauw op naar de €10.000,- á €20.000,-. Het is dan ook niet zo gek dat je die niet direct hebt klaar liggen. 
Niet getreurd! In veel gevallen kun je de huidige hypotheek verhogen om deze gedroomde verbouwing alsnog te realiseren. 

Gezien de huidige woningmarkt kan het maar zo zijn dat je inmiddels een mooie overwaarde op je woning hebt. Dat wil dus zeggen dat de woning meer waard is dan dat er aan hypotheek tegenover staat.  
Aangezien er in Nederland 100% van de woningwaarde gefinancierd mag worden, zit daar dus ruimte om de hypotheek te verhogen voor de verbouwing.  
 

Oversluiten? 

Gezien de huidige (lage) hypotheekrentes kan het ook lonen om de gehele hypotheek over te sluiten en daarbij de verbouwing mee te financieren. Mogelijk zal dit niet eens, of nauwelijks een verhoging in de maandlasten op leveren.  
Door de verbouwing zal je woongenot uiteraard wel behoorlijk omhoog gaan! 
 

Kosten 

Uiteraard komen er ook kosten bij een dergelijke verhoging kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taxatiekosten, notariskosten, advieskosten en in gevallen van oversluiten meestal ook een boeterente aan de huidige hypotheekverstrekker. 
Het voordeel van deze kosten is dan wel weer dat ze fiscaal aftrekbaar zijn waardoor je een aanzienlijk deelt kunt terug vragen bij de aangifte inkomstenbelasting. 
 

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om toch die droom verbouwing te realiseren? 
Bekijk dan onze pagina over hypotheek oversluiten of maak een afspraak