Loopt de rentevastperiode af: wat nu?


Het einde van de rentevastperiode van uw hypotheek is in zicht, een mooi moment om uw financiële zaken eens op een rij te zetten. Ga ik in op het aanbod van mijn huidige geldverstrekker? Wat hebben anderen te bieden? Andere hypotheekvorm? En zijn er alternatieven? Wel degelijk!

Je huidige geldverstrekker moet aan het einde van de rentevastperiode je een nieuw voorstel doen. Is het in jouw ogen een goed voorstel, dan kan je je handtekening onder het voorstel zetten. Toch kan het interessant zijn om het aanbod te vergelijken met andere aanbieders of om voor een andere looptijd te kiezen. Een langere looptijd kan op termijn ook voordelig zijn voor je maandlasten. Je kan je geldverstrekker vragen ook voorstellen te doen voor andere looptijden. 

Baan op de tocht?

Veel huizenbezitters gebruiken het einde van de rentevastperiode om hun maandlasten verder omlaag te brengen. Je kan dan bijvoorbeeld zonder zorgen de extra studiekosten van uw kinderen dragen. Misschien staat uw baan wel op de tocht? Of krijg je te maken met extra onderhoud aan je huis? Dan is het prettig als je hypotheek de stabiele factor is in je huishoudportemonnee. Vergelijk daarom het aanbod met andere geldverstrekkers. Mogelijk zit er een aantrekkelijk aanbod tussen dat beter past bij jouw nieuwe situatie.

Lagere maandlasten

Loopt je rentevast periode af, dan kan je meestal boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. Ook kan je in veel gevallen de hypotheekvorm boetevrij overzetten, er kunnen dan nog eventueel financieringskosten bij komen. Heb je het voornemen om spaargeld, erfenis of een eventuele financiële meevaller te gebruiken om extra af te lossen? Neem dan contact met ons op dat we samen kijken wat de boetevrije grens is en wat Stargroup verder voor je kan betekenen. 

Is de looptijd van je huidige hypotheek nog niet voorbij, dan mag je ook oversluiten. Bijvoorbeeld als je je maandlasten omlaag wilt brengen of tegen een aantrekkelijk aanbod aanloopt. Hieraan zijn wel kosten verbonden omdat je tussentijds overstapt. Deze kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op je maandlasten bij je nieuwe hypotheek. 

Passend advies

Een hypotheek is maatwerk en moet aansluiten bij jouw privésituatie of jouw wensen voor de toekomst. Het einde van de rentevastperiode is een mooi moment om je hypotheek eens onder de loep te nemen. Wil je een goed advies? Neem dan contact met ons op. Stargroup helpt je graag!