Medische keuringsgrens overlijdensrisicoverzekering

Als er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten wordt kan het voorkomen dat er een medische keuring moet plaatsvinden. Met een keuring kan de verzekeraar het medisch risico beter inschatten. Een medische keuring voelt misschien een beetje als gedoe, een schriftelijke gezondheidsverklaring kan namelijk heel makkelijk vanuit huis ingevuld worden. 

Zo zie je dat een medische keuring soms verplicht is op momenten dat veel mensen dit niet eens weten. Je denkt misschien in eerste instantie aan een keuring bij een nieuwe baan, of wanneer 75-plussers hun rijbewijs willen verlengen. Maar dit kan bijvoorbeeld ook zijn bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het verschilt wel per verzekeraar of een medische keuring wel of niet nodig is.

Meestal kijken verzekeraars naar het te verzekeren bedrag en de leeftijd van de verzekerde om te bepalen wanneer er een medische keuring verplicht gesteld wordt. Wanneer je liever niet een medische keuring ondergaat, dan kan het handig zijn om te bekijken bij welke verzekeraars de regels rondom een medische keuring soepeler zijn. 

Zo zijn er verzekeraars die voor mensen onder de 50 jaar vanaf €500.000 verzekeren al een medische keuring eisen, terwijl een concurrent verzekeraar een keuring pas verplicht vanaf €1.000.000. Een andere verzekeraar kan op haar beurt voor oudere doelgroepen soepelere eisen hebben. 

Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kan Stargroup samen met jou kijken bij welke verzekeraar een medische keuring nodig is en bij welke verzekeraar een schriftelijke gezondheidsverklaring voldoende is. Verder wordt er uiteraard dan ook naar de andere voorwaarden en aspecten van de verzekering gekeken, zodat samen de best passende verzekeraar uitgekozen kan worden. Neem dus gerust een keer contact met ons op!