Op vakantie? Wat is er gedekt met je zorgverzekering?

Voorzichtig beginnen we met zijn allen vooruit te kijken naar een vakantie. Sommigen zelfs aan een uitstapje naar het buitenland. Hier zitten wel nog de nodige beperkingen aan verbonden in verband met het coronavirus. Dit heeft ook invloed op jouw zorgverzekering.

Vanaf 15 juni zijn er weer mogelijkheden om op vakantie te gaan naar de EU/Schengenzone en naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. In plaats van oranje, is het reisadvies nu gewijzigd naar geel. Landen waar nog niet voldoende controle is over het coronavirus, blijven het oranje reisadvies behouden. Wil je weten welk reisadvies een land heeft? Dit kan je vinden op www.nederlandwereldwijd.nl of de reisapp van de Buitenlandse Zaken. De verschillende kleurcodes hebben gevolgen voor de dekking van jouw zorgverzekering.

Reisadvies groen of geel

Ga je naar een gebied dat als veilig wordt gezien (reisadvies: groen of geel)? Dan kan je gewoon gebruikmaken van vergoedingen uit de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Ook als het reisadvies verandert als u al op uw bestemming bent.

Raak je tijdens reis zelf besmet met het coronavirus? Of één van jouw reisgenoten? Dan vergoeden de aanvullende verzekeringen soms het extra verblijf en vervoer.

Reisadvies oranje of rood

Reis je naar een risicogebied (reisadvies: oranje of rood)? Dan krijg je alleen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Krijg je coronaklachten, dan kan je helaas geen gebruikmaken van de vergoedingen uit de aanvullende verzekering. Verandert het reisadvies naar oranje/rood terwijl je al op jouw bestemming bent? Dan kan je ook gebruikmaken van vergoedingen uit je aanvullende verzekeringen.

In het buitenland kunnen de zorgkosten soms veel hoger zijn dan in Nederland. De basisverzekering vergoedt maximaal het Nederlandse tarief. Kosten boven het Nederlandse tarief zijn voor jouw eigen rekening. Maak je gebruik van de European Health Insurance Card (EHIC)? Dan bepalen de regels van het land waar je de zorg krijgt de vergoeding.

Meer weten over je reis- en/of zorgverzekering? Neem gerust contact met ons op!