Pensioenshoppen, waarom is het handig?

De rentes zijn momenteel aan het stijgen. Dat is minder gunstig voor mensen/bedrijven die geld willen lenen. Voor mensen die met pensioen gaan betekent een hogere rente echter veelal een hoger pensioen. De rente verschilt per pensioenverzekeraar, daardoor kan het lonend zijn om een pensioen aan te kopen bij een andere pensioenverzekeraar, dan de verzekeraar waarbij het pensioen is opgebouwd.

Pensioen opbouwen

Een deel van Nederland bouwt zijn of haar pensioen op bij een pensioenverzekeraar. Tegenwoordig vindt de pensioenopbouw veelal plaats in een beschikbare premieregeling. Bij deze vorm van pensioen opbouwen komt er vlak voor de pensioen leeftijd een kapitaal beschikbaar. Het beschikbare kapitaal kan worden gebruikt voor het aankopen van een pensioen.

Waarom shoppen?

Er zijn meerdere pensioenverzekeraars waarbij een uitkering kan worden aangekocht met het opgebouwde kapitaal. Het vergelijken en aankopen van een uitkering wordt in vaktermen “shoppen” genoemd. Dit zogenaamde shoppen kan zeer lucratief zijn en soms wel duizenden euro’s extra pensioenuitkering opleveren. De rentes die pensioenverzekeraars aanbieden verschillen namelijk van elkaar. De verzekeraar met de hoogste rente, biedt vrijwel altijd ook de hoogste uitkering. 

Wat zijn de mogelijkheden

Stargroup kan met jouw pensioenkapitaal gaan shoppen, zodat jij in ieder geval zeker weet dat de hoogst mogelijke pensioenuitkering verkregen kan worden met het beschikbare kapitaal. Wil jij de mogelijkheden bekijken, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!