Verduurzaming van je woning

Verduurzaming, je hoort de term steeds vaker. Steeds meer mensen zetten zich dan ook in voor het milieu. Een onderdeel daarvan is zuiniger omgaan met onze energie, zodat de aarde niet zwaarder belast wordt met onze uitstoot. Daarnaast zijn steeds meer grote bedrijven zich aan het richtenop het duurzamer maken van hun bedrijfsprocessen. Het is een feit dat milieu en daarbij behorend verduurzaming een onderwerp is wat in de belangstelling staat. Maar wat kan jij doen voor het milieu doormiddel van verduurzaming? Zijn er financieringsopties? Is er subsidie beschikbaar? Lees daar meer over op deze pagina! 

Financieringsopties

Duurzaamheidsinvesteringen is kostbaar, ondanks het feit dat er sprake is van een bijdragen doormiddel van subsidie. Dit kan natuurlijk een drempel vormen. Om deze drempel iets te verlagen zijn er verschillende duurzaamheidsfinancieringen mogelijk, waarbij gunstigere voorwaarden gelden dan bij een normale financiering. 

Er zijn verschillende banken die de mogelijkheid aanbieden om de duurzame investeringen mee te financieren via een hypotheek. Zo bestaat de mogelijkheid voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie om onder bepaalde voorwaarden, de maximale hypotheeksom op te hogen indien er extra geld wordt geleend voor het verduurzamen van jouw woning. 

Een tweede optie is het aanvragen van een duurzaamheidslening bij de gemeente of provincie. Deze lening kan worden gesloten met extra gunstige voorwaarden. Wel is het belangrijk om te vermelden is dat niet elke gemeente deze lening aanbiedt. 

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse subsidiepotjes beschikbaar vanuit de overheid voor het verduurzamen van jouw woning. Je dient wel te voldoen aan een aantal eisen om in aanmerking te komen voor één van de subsidies. Stargroup kijkt graag met jou naar de mogelijkheden voor subsidie. 

Nieuwsgierig? Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem gerust contact met ons op, we helpen je uiteraard graag.