Verplichte rookmelders in woningen 

Vanaf 1 juli aanstaande is het verplicht om in elke woning, op elke verdieping, ten minste 1 werkende rookmelder te hebben hangen in ruimtes die dienen als doorgang. Denk aan bijvoorbeeld de gang, de hal of de overloop. 

Wellicht dat je in je woning al een rookmelder hebt hangen, maar het is goed om te testen of ze het daadwerkelijk nog doen en of ze ook aan elkaar gekoppeld zijn. Zeker bij een wat grotere woning is dit prettig. Als er wat verder van de slaapkamer brand ontstaat gaan toch alle rookmelders tegelijkertijd af in de woning, ze zijn dan namelijk allemaal met elkaar verbonden. 

Omdat niet alleen wij, maar ook de verzekeraars het prettig vinden dat je een rookmelder in de woning hebt hangen bieden een aantal verzekeraars forse korting aan op de aanschaf van rookmelders. 

Webwinkel brandpreventie

Sinds een aantal jaar is in Nederland de webwinkel www.brandpreventiewinkel.nl actief. Via deze website kun je alle soorten brandbeveiliging voor je woning en onderneming aanschaffen. Wil jij nu ook één of meerdere rookmelders of brandblussers aanschaffen? Neem dan even contact met ons op, via onder andere de verzekeraars NH1816, VCN en ASR krijg je mooie kortingen op deze producten.