Je zorgverzekering regelen voor het nieuwe jaar

We lopen weer tegen het einde van het jaar aan, en dat betekent dat het hoog tijd is om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Maar waar moet je nou op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Een natura-, budget-, of restitutiepolis?

In Nederland zijn er drie soorten zorgpolissen die het meest worden afgesloten. Het verschil tussen deze polissen zit in de vergoeding tussen niet-gecontracteerde zorg en de hoeveelheid zorgverleners die niet-gecontracteerd zijn.

Zo mag je bij een restitutiepolis zelf je zorgverlener kiezen zonder dat dit van invloed is op de hoogte van jouw vergoeding. Bij een natura- en budget polis bedraagt de vergoeding 20% tot 40% minder indien je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Om deze reden adviseert Stargroup om altijd te kiezen voor een restitutiepolis. Simpelweg omdat de kwaliteit en aanbod het beste is op basis van het bovenstaande.

Afbouw collectiviteitskorting

80% van de Nederlandse bevolking is aangesloten bij een collectiviteit. Daarmee ontvangen zij korting op zijn of haar zorgpremie. In reclames zullen zorgverzekeraars de stijging van hun premie benoemen. Er wordt hierin echter geen rekening gehouden met de wettelijke afbouw van de collectiviteitskorting. De werkelijke premiestijging zal dus hoger zijn dan de zorgverzekeraar zal aangeven.

Orthodontie voor kinderen

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van zijn/haar ouders. De kosten van orthodontie liggen redelijk hoog. Daarom hebben meerdere zorgverzekeraars maatregelen getroffen. Zo is er bij deze verzekeraars sprake van een wachttijd. Belangrijk is dus om tijdig aan te geven aan de zorgverzekeraar wanneer je deze kosten verwacht.
Ook zullen de zorgverzekeraars extra kosten in rekening brengen wanneer je dekking wil voor orthodontiekosten.

Let op: wij zijn op 30 en 31 december gesloten. De laatste dagen dat wij jou persoonlijk kunnen adviseren in zorgverzekeringen zijn 26 en 27 december.

Heb je vragen, of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, Stargroup helpt je graag!