Wat moet je doen na een aanrijding?

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, een botsing met je auto is natuurlijk ontzettend schrikken! Maar wat moet je nou eigenlijk doen na een aanrijding? Hoe zit het nou met dat schadeformulier en moet je altijd de politie bellen? In dit artikel leggen we je wat meer uit over zaken waar je op moet letten na een aanrijding. 

Het invullen van een schadeformulier na een aanrijding

Wat helaas vaak wordt vergeten is het direct invullen van een schadeformulier samen met de tegenpartij. Dit voorkomt namelijk vervelende situaties. Belangrijk hierbij is dat de beide partijen een handtekening plaatsen op het formulier. Het zorgt ervoor dat het formulier tezamen met de kruisjes en de situatieschets een officiële verklaring wordt. Is de handtekening eenmaal gezet, dan mag er niks meer aan het schadeformulier worden veranderd. Dit is logisch natuurlijk aangezien het formulier samen ter plaatse wordt ingevuld. Het kan niet zo zijn dat één van de partijen dit dan nog even snel wijzigt achteraf. 

Vergeet ook vooral de achterkant van het formulier niet. Zonder de achterkant is het formulier niet compleet en kan de schade niet verder in behandeling worden genomen. De achterkant vult iedere partij zelfstandig in, dit kan dus gewoon thuis op je eigen moment. Een schadeformulier kun je online downloaden, bijvoorbeeld hier.

Politie

Als er bijvoorbeeld alleen blikschade is, dan kun je de afhandeling van de schade in principe onderling met de tegenpartij, de betreffende verzekeraars en tussenpersonen afronden. Als je het prettig vindt kun je uiteraard altijd de politie bellen. Deze zal de situatie beoordelen en dan een afweging maken of zij wel of niet ter plaatsen komen.

Het waarborgfonds

Heb je schade gereden of schade gekregen door toedoen van een ander, dan is de tegenpartij meestal wel bekend. Het kan voorkomen dat de veroorzaker van jouw schade zich niet kenbaar maakt, doorrijdt of helemaal niet verzekerd is. Dan kun je onder bepaalde voorwaarden altijd nog een beroep doen op het waarborgfonds. Het waarborgfonds kan uitkeren wanneer een tegenpartij onverzekerd of onbekend is. Je moet hierbij zoals gezegd wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Mocht je in zo’n vervelende situatie komen, dan kunnen wij je uiteraard vertellen om welke voorwaarden dit gaat.

Last but not least, overleg met Stargroup!

Heb jij een aanrijding of een andere schade gehad, dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met ons. Je kan de situatie aan ons uitleggen en wij helpen je dan verder op weg met de stappen die je moet ondernemen. Ben je wel verzekerd voor de schade? Waar kan je de schade laten herstellen? Heb je een eigen risico? Zo zijn er nog wel meer vragen die je wellicht zelf op dat moment niet kunt beantwoorden. Door ons te bellen hoef je dit niet zelf te bedenken, wat heel prettig kan zijn, zeker na een vervelend ongeluk.