Zijn jouw verzekeringen nog up-to-date?

Eerder dit jaar hebben we een artikel geschreven over COVID-19 en de gevolgen voor jouw reis- en annuleringsverzekering. Logischerwijs zijn de dekkingen en vergoedingen gewijzigd. Dat kwam voor niemand uit de lucht vallen. Maar ook voor jouw andere verzekeringen kan het Coronavirus direct of indirect gevolgen hebben.

Tijdens de Coronaperiode zijn veel mensen thuis komen te zitten. Dit heeft geresulteerd in schildersklussen, meer verbouwingen van woningen en de aanleg van tuinen met bijvoorbeeld zwembaden en jacuzzi’s. Er werd veel geld uitgegeven aan verbouwingen of de aanschaf van (luxe) spullen. Alles om het thuis zo comfortabel mogelijk te maken. Niet iedereen staat erbij stil dat een verbouwing of de aanschaf van (luxe) spullen gevolgen kan hebben voor de dekking op je woonhuisverzekering. Het is verstandig om van tijd tot tijd de dekkingen van je verzekeringen te checken, ook als je niet recentelijk iets hebt aangeschaft. Zo kun je bekijken of jouw verzekeringen nog wel voldoende aansluiten op jouw privésituatie.

Woonhuisverzekering

Is er in en om jouw huis de afgelopen maanden sprake geweest van een verbouwing van meer dan € 5.000,- die het aantal m3 van je huis vergroot heeft? Dan worden wij hier graag van op de hoogte gebracht. Ontstaat er namelijk onverhoopt schade en is de verbouwing bij ons niet bekend, dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor je schade-uitkering. Dat willen we graag voorkomen. Want onderverzekerd zijn: dat wil natuurlijk niemand!

Voorbeeld

Veel klanten vragen ‘wat betekent het als je onderverzekerd bent’? Om het helder te maken, hierbij een voorbeeld van garantie tegen onderverzekering en de gevolgen als je jouw huis niet op basis van de werkelijke waarde hebt verzekerd:

Je woning is verzekerd voor € 215.000,-. Na een keukenbrand ontstaat er een schade van € 22.000,-. Door een expert wordt vastgesteld, dat de werkelijke waarde van je woning € 265.000,- is. De verzekerde som is met € 50.000,- te laag. In dit geval is er sprake van onderverzekering. Het gevolg is dat nu niet het hele schadebedrag wordt uitgekeerd, maar een bedrag wat na rato is berekend. In dit voorbeeld is de uitkering als volgt: 215.000 / 265.000 = 83,13%. Dit komt neer op 81,13% van 22.000,-, de rest moet je dan zelf betalen en dat is natuurlijk zonde!

Wanneer de garantie tegen onderverzekering op je woonhuisverzekering wel van kracht is, dan wordt bij schade de werkelijke schade vergoed. Dus ook als de schade meer bedraagt dan het verzekerde bedrag. Zo zie je: heb jij je garantie tegen onderverzekering goed geregeld, dan kan dit je duizenden euro’s schelen! 

Inboedelverzekering

Uiteraard geldt bovenstaand voorbeeld ook voor je inboedelverzekering. Je schaft elk jaar wel iets aan, waardoor de waarde van je inboedel stijgt. Het is dus belangrijk om eens in de zoveel te tijd een zogenoemde ‘inboedelwaardemeter’ in te vullen. Zo houd je de waarde van je inboedel up-to-date.

Jouw overige verzekeringen

Het kan geen kwaad om al je overige verzekeringen eens door te nemen en te bekijken. Wij helpen je daar graag bij. Tijdens een afspraak gaan we samen na of alles nog klopt. Is er in de loop van de tijd bijvoorbeeld gezinsuitbreiding geweest? Dan kan het van belang zijn om de dekkingen van je verzekeringen aan te passen. Hoe zit het met de dekking van je autoverzekering, je aansprakelijkheidsverzekering en je rechtsbijstandsverzekering? Of ontvang je graag informatie met betrekking tot het verzekeren van bepaalde risico’s? Tijdens een afspraak bekijken we waar wellicht aanpassingen toegepast moeten en kunnen worden en natuurlijk bespreken we dan ook uitgebreid jouw wensen en belangen! 

Heb je op dit moment meerdere verzekeringen afgesloten bij verschillende verzekeraars, dan kan het verstandig zijn om alle verzekeringen onder te brengen bij één verzekeraar. Wie weet kun je ook nog besparen op jouw premie! 

Stargroup helpt je graag!

Uiteraard kunnen wij die berekening maken en daarmee maken we het een stuk makkelijker voor je! Het is begrijpelijk dat je door de dagelijkse gang van zaken, je werk, kinderen en andere privé gelegenheden niet toekomt aan dit soort financiële zaken. Door je verzekeringen bij ons onder te brengen kunnen wij deze zorg van jou overnemen. Hiermee bewaken wij het overzicht en kun je bij ons terecht met complexe vraagstukken en onduidelijkheden. Wij helpen je graag!

Ben jij benieuwd hoe het ervoor staat met jouw verzekeringen en heb jij interesse in een (vrijblijvend) gesprek? Of twijfel jij bijvoorbeeld of je wel de juiste dekking op jouw verzekeringen hebt? Neem dan contact met ons op, zodat we de verzekeringen samen eens goed door kunnen lichten. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0318-676267, maar uiteraard kun je ons ook een mail sturen op verzekering@stargroup.nl