Arbeidsongeschiktheids­verzekering voor ondernemers

Een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) is nuttig voor ondernemers die zeker willen zijn van genoeg inkomen om vaste lasten te betalen. Want er kan zomaar iets gebeuren. Hoe duur is een AOV? Wanneer krijg je een uitkering? Ontdek de antwoorden.

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid ondernemer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook voor jou als ondernemer. Je kunt zomaar ernstig geblesseerd raken of ziek worden. Of wat dacht je van een burn-out? 

Daar zit je niet op te wachten. Waarschijnlijk kun je daardoor een periode niet werken. Of misschien helemaal niet meer! Je bent arbeidsongeschikt. Wat nu? Wie gaat er voor je inkomen zorgen?

Je wil misschien liever niet te lang stilstaan bij rampscenario’s, maar wat meer zekerheid inbouwen kan geen kwaad. Dat geeft je rust als ondernemer en een betere basis voor een solide bedrijf en thuissituatie. Hoe ga je dat regelen?

Geen loondoorbetaling bij ziekte

Als je werknemer ziek wordt, hoeft hij zich financieel geen zorgen te maken. Je moet namelijk zijn loon doorbetalen tijdens ziekte, dat is wettelijk zo geregeld. 

Maar als ondernemer heb je geen inkomen bij ziekte. Dat moet je zelf regelen. Je wil natuurlijk genoeg geld overhouden voor je vaste lasten, zodat jij en je gezin kunnen blijven wonen, eten en studeren. Hoe kun je dat regelen? Welke opties heb je als ondernemer?

4 opties bij arbeidsongeschiktheid ondernemer

Als ondernemer heb je grofweg vier mogelijkheden om een goed inkomen te behouden bij arbeidsongeschiktheid. De meeste ondernemers kiezen voor een combinatie van deze oplossingen:

  • Een spaarpotje
  • Winst uit je bedrijf
  • AOV
  • Broodfonds

Arbeidsongeschiktheids­verzekering ondernemer

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) regel je als ondernemer een inkomen voor de periode dat je niet kunt werken, of minder kunt werken, want ook als je nog wel een deel van je werk kunt doen, krijg je een aanvulling op je inkomen.

Als je bijvoorbeeld tijdelijk niet kunt lopen door een beenblessure, kun je mogelijk nog wel dingen regelen op afstand. Je bent deels arbeidsongeschikt. Een arts beoordeelt je situatie, zodat de mate van arbeidsongeschiktheid kan worden vastgesteld.

Voordelen arbeidsongeschiktheids­verzekering ondernemer

Waarom zou je een AOV afsluiten? Een paar voordelen op een rij:

  • Wat er ook gebeurt, jij bent zeker van genoeg inkomen.
  • Je wordt geholpen bij je re-integratie door experts.
  • Je kunt bij veel verzekeraars kosteloos gebruikmaken van personal coaching om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.
  • Het geeft je rust als ondernemer en zekerheid voor iedereen die op jou bouwt.

Vragen?

Heb jij nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen of mailen. Meer weten over inkomen en verzuim? Neem dan een kijkje op onze website.

Bron: Ondernemen met personeel