Bedrijfspand beveiligen

Bedrijfspand beveiligen

Gefeliciteerd! Je hebt als ondernemer dat fijne bedrijfspand aangekocht om jouw eigen werkzaamheden in uit te voeren, of om te verhuren aan een andere ondernemers. Wellicht verhuur je het wel aan iemand die een kaas- en notenwinkel in het pand begint. Of ga jij als juwelier jouw sieraden daar verkopen. Waar moet je op letten als je jouw bedrijfspand gaat beveiligen? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Beveiligingseisen

Afhankelijk van de hoogte van het risico zal de verzekeraar bepaalde beveiligingseisen stellen om inbraak- en/of diefstalschade zo veel mogelijk te voorkomen. De verzekeraar stelt ook bepaalde eisen over de manier van aanleggen van de beveiliging. Dit kan dus per onderneming en bedrijfspand verschillend zijn. Als je jouw bedrijfspand goed wilt beveiligen moet je dus met een aantal zaken rekening houden en soms gaat dit nog wel eens mis.

Waar gaat het mis?

Helaas voldoen niet alle alarminstallaties aan bepaalde kwaliteitseisen. Sommige aanbieders geven een Kiwa af, wat een certificaat voor de verzekering is. Zo’n Kiwa wil echter nog niet betekenen dat de alarminstallatie daadwerkelijk aan de kwaliteitseisen voldoet. Zo komt het voor dat ondernemers in een alarminstallatie hebben geïnvesteerd die niet voldoet aan de eisen waardoor er ook geen dekking is voor inbraakschade dan wel diefstal van zaken in het pand. De ondernemer moet dan wéér een investering doen om de juiste installatie aan te schaffen.

Zo kies je de juiste beveiliging voor jouw bedrijfspand

  1. Controleer altijd vooraf of het een BORG-Beveiligingsbedrijf betreft die je hebt ingeschakeld.
  2. Overleg de eisen die de verzekeraar heeft nauwkeurig met de installateur zodat de beveiligingsinstallatie voldoet aan de juiste risicoklassenindeling. 

Wij als jouw adviseur geven bij jou aan, aan welke beveiligingseisen je moet voldoen en kunnen indien gewenst een BORG-beveiligingsbedrijf die bij ons bekend is voor je inschakelen. We nemen je stap-voor-stap mee in het proces en zorgen daarbij dat het voor de installateur duidelijk is wat hij/zij dient te doen. Zo heb jij de minste zorgen. 

Let op!

Waar we je nog op willen wijzen is dat de beveiligingseisen kunnen wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jij een pand verhuurd. Bijvoorbeeld: je kocht het pand vorig jaar en verhuurt deze aan een kaaswinkel. Stel dan dat deze huurder vertrekt en je een juwelier als huurder in het pand onderbrengt. Sierraden brengen een veel hoger diefstal risico met zich mee dan kaas, je kunt er daarom op rekenen dat ook de beveiligingseisen zullen wijzigen.

Neem daarom bij wijzigingen altijd contact met ons op. 

Heb je vragen? Neem dan ook gerust contact met ons op! Wil je meer weten over zakelijke verzekeringen, klik dan hier!