Bedrijfsschade? Is dat verzekerd?

De risico’s van bedrijfsschade bestaan, jouw bedrijf doet er verstandig aan om zich bewust te maken van deze risico’s. Hoe snel heb je je bedrijf na een grote schade weer op de rails? Een lastige vraag. Toch is het belangrijk om te bedenken hoe je moet handelen in zo’n situatie! Veel ondernemers willen er liever niet aan bij nadenken dat hun bedrijfspand van het ene op het andere moment niet meer te gebruiken is door bijvoorbeeld brand of een andere ernstige schade. Binnen welke termijn is jouw bedrijf weer 100% up-and-running en op welke locatie? 

Per bedrijf verschillen de kosten ook nogal nadat het pand (gedeeltelijk) verwoest is. Het ene bedrijf is in staat om met wat extra kosten, zoals het huren van tijdelijke bedrijfsruimte, in zeer korte tijd weer als vanouds te draaien. 

Het andere bedrijf, daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan een fabriek of een horecazaak, heeft een behoorlijke tijd nodig om de zaak weer aan het draaien te krijgen. Bij dergelijke bedrijven ben je er niet met het verzekeren van wat extra kosten. Daar is het nodig om de vaste lasten en de nettowinst te verzekeren om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Het aanvragen van een sloopvergunning alleen kan weken in beslag nemen. Het bedrijfspand zal herbouwd moeten worden en alle bedrijfsapparatuur zal weer moeten worden hersteld. Ook jouw personeel dat je in dienst hebt moet voor de vaste uren doorbetaald worden. 

Dit alles gaat gepaard met aanzienlijke kosten voor een lange periode en hopelijk krijg je er nooit mee te maken. Toch is het belangrijk om een juiste keuze te maken, kan je deze kosten zelf dragen of moet je je hiervoor verzekeren en welke verzekeringsvorm past dan het beste bij jouw bedrijf. 

Helaas zijn er te veel bedrijven die niet goed verzekerd zijn en het niet redden na bijvoorbeeld een brand! 15% van de bedrijven kan na een grote (brand) schade zelfs niet verder omdat er helemaal geen bedrijfsschade is verzekerd of niet juist is verzekerd! 

Voorkom financiële ellende en neem contact met ons op! Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.