De MKB verzuim-ontzorgverzekering

Ziekteverzuim is voor veel Mkb’ers een aanzienlijk risico. Indien een werknemer langdurig ziek is, geldt er in sommige gevallen een loondoorbetalingsplicht voor twee jaar. Dat is voor veel Mkb’ers een zware last op hun begroting. Naast de financiële lasten is er tevens sprake van allerlei verplichtingen, bijvoorbeeld het re-integratie traject van een zieke werknemer. 

Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering?

Een MKB verzuim-ontzorgverzekering heeft veel gemeen met een normale verzuimverzekering. Allebei de verzekeringen bieden dekking voor loondoorbetaling van de zieke werknemer. De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt echter extra begeleiding bij het ziekteverzuimproces en daarnaast het re-integratietraject van de zieke medewerker. Daarmee word jij als werkgever ontzorgd. 

Eisen

De benaming MKB verzuim-ontzorgverzekering is niet voor iedere verzuimverzekering weggelegd. De verzuimverzekering moet voldoen aan alle afgesproken kenmerken uit het kaderconvenant MKB verzuim-ontzorgverzekering. Door deze bescherming weet jij, als werkgever, dat alle MKB verzuim-ontzorgverzekeringen voldoen aan deze kenmerken. 

Premie

Een MKB verzuim-ontzorgverzekering heeft in veel gevallen een hogere premie dan een normale verzuimverzekering. Dat heeft ermee te maken dat deze verzekering meer ontzorgdiensten aanbiedt. 

Vragen?

Ben jij naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op! Zowel een gewone verzuimverzekering als een MKB verzuim-ontzorgverzekering zijn maatwerk producten, daarom is het altijd handig geholpen te worden door een deskundige. 

Je kunt ons mailen via verzekering@stargroup.nl of bel ons op 0318-672767.