De zakelijke verzekering van je auto

Een auto van de zaak. Voor veel ondernemers is het een absolute must. Hoe kom je anders bij je klanten? En hoe bezorg je de bestelde producten? Vaak gebeurt dit ook met een auto of bestelbus van de zaak. Welke zakelijke autoverzekeringen is dan geschikt? Bij het afsluiten van een autoverzekering vraagt een verzekeraar naar het gebruik van de auto: is het privé of zakelijk? Waarschijnlijk rij je met de bedrijfsauto meer zakelijke- dan privékilometers. In de meeste gevallen ligt de premie voor een zakelijke autoverzekering daarom hoger vergeleken met een particuliere verzekering. 

Heb je mensen in dienst dan kan het zijn dat meerdere medewerkers in de bedrijfsauto rijden. Ook dat is van invloed op hoogte van je premie.

Btw aftrekbaar

Ondernemers mogen betaalde btw aftrekken, dat geldt ook voor jouw bedrijfsauto. De premie voor je zakelijke autoverzekering valt dus een stuk lager uit. De andere kant van het verhaal is: Rij je schade dan krijgt u ook minder uitgekeerd, namelijk ex-btw. De btw voor brandstof, onderhoud en andere gebruikskosten van de auto is eveneens aftrekbaar. 

Zowel de zakelijke als de particuliere autoverzekering kent drie varianten: WA, Beperkt casco en volledig casco. Welke dekking het beste bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren je hier graag over.

Bestelauto: altijd zakelijk

Heb je een bestelauto voor uw bedrijf of rij je in een bestelauto van de zaak, dan is er maar één optie: een zakelijke autoverzekering. Dit geldt voor koeriersdiensten, goederen- en personenvervoer, rijschool en een garage of leasebedrijf. Een particuliere autoverzekering geeft in deze gevallen niet de juiste dekking. 

Wil je een autoverzekering op maat? Of weten welke opties voor jou het interessantst zijn? We adviseren je graag.