Gereedschap in de bus?

Gereedschappen en ander werkmaterieel zijn zeer populair onder dieven. Zelfs op klaarlichte dag breken ze op de bouw of bij je huis de bus open op zoek naar kostbaar gereedschap. Hondsbrutaal lopen ze een drukke bouwplaats op en drukken met gemak een slijptol, laser of accuboormachine achterover. Maar is dat ook gedekt door jouw verzekering?  

Het antwoord is: niet altijd, helaas. Alleen de bus verzekeren is niet voldoende om een beroep te kunnen doen op de verzekering als het gereedschap is gestolen. Er moet een zogenaamde eigen vervoerverzekering gesloten zijn. Met deze verzekering kun je al je bedrijfsmiddelen die standaard in de bus liggen verzekeren tegen brand en diefstal. 

Welke aanpassingen moet je aan je bedrijfsbus doen?

Ook als je bus al wat ouder is en alleen maar WA verzekerd is kun je deze eigen vervoerverzekering nog prima afsluiten. Je moet er vaak alleen voor zorgen dat alle ruiten van de bak van de bus geblindeerd zijn en dat er een goed slot op zit.

Eisen van een verzekeraar bij een hoog verzekerd bedrag

Naarmate het verzekerd bedrag aan bedrijfsmiddelen in de bus hoger wordt gaat verzekeraar ook extra eisen stellen. Bij een bedrag van € 10.000,- aan bedrijfsmiddelen in de bus moet er een alarm op de bus zitten wat inschakelt als men de deuren probeert te forceren. Ook moeten de deuren zonder glas zijn, of moeten de ramen beveiligd zijn met een inbraakbeveiliging. 

Wat je kunt doen om de kans op diefstal te verkleinen

Alleen de bus met de achterdeuren strak tegen een gevel parkeren is helaas niet meer voldoende. Er zijn voorbeelden van inbraken waarbij inbrekers de handrem van de bus haalden en deze eenvoudig een meter naar voren lieten rollen om zo bij de achterdeuren te komen. 

Ons advies: Zet je bus altijd op een goed verlichte plek, het liefst met camerabewaking. Extra beveiliging als een trekhaakslot werken inbraak vertragend en kunnen net het verschil maken.  Wanneer je wegloopt bij de bus, ook al is het om te laden of lossen, doe deze altijd op slot! Zeker als je op een klus bent in een omgeving waar je niet iedereen kent, of de bus op straat staat, is de kans aanwezig dat men iets uit de bus meeneemt. En wanneer de bus niet afgesloten is, is dekking uitgesloten. 

Vragen over een eigen vervoerverzekering? Of een andere bouwverzekering? Neem dan contact op met Gerard of Lisa. Zij kunnen je alles vertellen over deze verzekeringen. Je kunt ons gerust bellen of mailen.
Wil je op een andere manier contact opnemen? Neem dan een kijkje op onze contactpagina. Of neem een kijkje op onze website, waar je ook informatie over andere verzekeringen kunt vinden.