Gereedschap veilig in de bus

Met een volle bus naar de bouw en met een lege bus terug. Prettig als het gaat om je bouwmateriaal maar niet als het gaat om je gereedschap. Helaas blijft het een veel voorkomende gebeurtenis. Of de bus nu thuis op de dam staat of midden op de dag op de bouw, er zijn altijd dieven die het botte lef hebben om je bus open te breken en er met het gereedschap van door gaan. 

Bus beveiligen

Je kunt het risico beperken door alleen maar het hoognodige gereedschap in de bus te leggen maar dan zul je altijd zien dat je midden op de dag misgrijpt en toch terug naar huis moet voor een ander stuk gereedschap. Dus dat is geen optie. De bus beveiligen met een extra cilinderslot of trekhaakbeugel helpt gelukkig al een hoop! Maar nog steeds zijn er inbrekers die het voor elkaar krijgen om de bus open te breken om er met jouw spullen vandoor te gaan. 

Sluit een eigen vervoersverzekering af

Gelukkig is er een betaalbare oplossing! Elke verzekeraar biedt naast een bedrijfsautoverzekering ook een zogenaamde ‘eigen vervoerverzekering’ aan. Dit is een verzekering voor de spullen die vast in je bus liggen, denk aan je gereedschap maar ook aan je voorraad. Bij brand of diefstal keert een verzekering jouw een vooraf gekozen bedrag uit en kun jij opnieuw gereedschap aanschaffen. 

De dekking gaat in stappen van € 5.000,-. Je kunt dus kiezen voor een verzekerd bedrag van €5.000,- maar ook van €10.000,- of €15.000,-. Wel stelt verzekeraar een paar (simpele) eisen aan de bus. Zo mogen er geen doorzichtige ramen in de laadruimte zitten en bij een hoger verzekerd bedrag moet er ook een akoestisch alarm op gemonteerd worden. Maar dat is vaak al aanwezig of relatief eenvoudig te installeren. Zeker in de wetenschap dat je lading dan goed verzekerd is. 

Sluit al-tijd je bus af!

Waar je wel op moet letten: steeds vaker durven dieven het aan om op klaarlichte dag een bouwplaats op te lopen en snel één of twee stuks gereedschap mee te nemen uit een openstaande bus. Dat is nooit te verzekeren. Dus hoe dichtbij je ook aan het werk bent, sluit altijd je bus af op een bouwplaats.

Ons advies

Zet je bus altijd op een goed verlichte plek, het liefst met camerabewaking. Extra beveiliging als een trekhaakslot werken inbraak vertragend en kunnen net het verschil maken.  Wanneer je wegloopt bij de bus, ook al is het om te laden of lossen, doe deze altijd op slot! 

Vragen over een eigen vervoerverzekering? Of een andere bouwverzekering? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen je alles vertellen over deze verzekeringen en helpen je graag met het maken van de juiste keuzes!