Heeft jouw bedrijfsbus wel het juiste alarmsysteem?

Je herkent het vast wel als ZZP’er. Je hebt gereedschap in je bedrijfsbus liggen en het is jouw grootste angst dat het gereedschap uit de bus gestolen wordt. Op een klus of gewoon thuis voor de deur. Erg vervelend.

Gereedschap verzekeren dat in jouw bedrijfsbus ligt, kan met een eigen vervoerverzekering als aanvullende module bij de WA, WA-Beperkt Casco of Cascoverzekering van het voertuig. De eigen vervoerverzekering of transportgoederenverzekering dekt schade ten gevolge van diefstal van gereedschap of goederen uit jouw bedrijfsbus. Uiteraard moet er sprake zijn van zichtbare inbraak wil de verzekeraar u een schade-uitkering geven.

Eigen vervoerverzekering

De eigen vervoerverzekering of transportgoederenverzekering dekt schade ten gevolge van diefstal van gereedschap of goederen uit jouw bedrijfsbus. Je kunt gereedschap of goederen in jouw bedrijfsbus verzekeren tot verschillende bedragen: € 5.000,-, € 10.000,- en zelfs tot € 20.000,-. De premie ligt afgerond tussen de € 10,- en € 20,- per maand (incl. assurantiebelasting) afhankelijk van de keuze voor welk bedrag je gereedschap of goederen wilt verzekeren.

Eigen risico

Als je gereedschap verzekert tot € 5.000,- is het eigen risico vaak € 100,-. Bij verzekerde bedragen groter dan € 5.000,- is het eigen risico meestal € 1.000,-, tenzij je voldoet aan de volgende preventie-eis: “Alarmsysteem” (voorheen was dit SCM klasse 2). De meeste WA- verzekerde bussen hebben dit alarm niet!

Wat wordt bedoeld met de klasse “Alarmsysteem”?

De klasse “Alarmsysteem” vervangt de oude klasse 2 SCM. De eisen van deze klasse bestaan uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering:

  • Startonderbreker
  • Omtrekdetectie
  • Interieurdetectie
  • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene
  • Optische signalering

Let op! Je moet aan alle eisen te voldoen. Als je het alarmsysteem laat installeren door een KIWA/SCM-installateur, dan ontvang je ook een certificaat. De verzekeraar kan hier om vragen bij schade.

Eenvoudig voorkomen van inbraak in bedrijfsbus?

Voorkomen van diefstal is natuurlijk altijd beter dan genezen. Alleen al de ellende die je hebt als jouw gereedschap gestolen is. Aangifte doen, verzekering inschakelen en niet te vergeten jouw klant afbellen voor die dag. Of jouw bedrijfsbus nou wel of geen alarm heeft, je kunt eenvoudig zelf (extra) preventiemaatregelen treffen om de kans op inbraak in uw bus te verkleinen:

  • Zorg ervoor dat er niet van buitenaf in de ladingruimte van jouw bus gekeken kan worden. Plak ondoorzichtige folie op de ramen als dit wel het geval is. 
  • Parkeer de bedrijfsbus achteruit in, bijvoorbeeld tegen een muur of dichtbegroeide struiken.
  • Kun je vanuit de cabine in uw laadruimte kijken? Plaats ondoorzichtige folie op het raam tussen de cabine en uw laadruimte of plaats tralies.

Direct de verzekering voor jouw bedrijfsbus met eigen vervoerdekking afsluiten?
Neem dan contact op met één van onze adviseurs? Dat kan telefonisch via 0318 – 67 27 67 of via de mail naar verzekering@stargroup.nl