Verzuimverzekering duur? Start vroeg! 

An apple a day keeps the doctor away, toch? Was dat maar zo: dan was er misschien een stukje minder sprake van verzuim. Het afsluiten van een verzuimverzekering is als ondernemer dus zeker niet onverstandig.

Elk jaar aan het einde van het jaar vind er bij alle verzuimverzekeraars een premieronde plaats. Als er in de branche, of bij jullie onderneming zelf (veel) verzuim is geweest in het afgelopen jaar is de kans groot dat de premie voor volgend jaar omhoog gaat. Sterker, zelfs al heb je geen verzuim gehad in de afgelopen jaren, de premie gaat vrijwel nooit naar beneden, tenzij je er zelf om vraagt. 

Er om vragen klinkt vreemd, en zo werkt het ook niet helemaal. Een verzuimverzekering wordt afgesloten voor de duur van 1, 3 of 5 jaar en is daarna direct maandelijks opzegbaar. Als jouw verzekering eenmaal de contractvervaldatum heeft bereikt staat het je dus vrij om de polis te vergelijken en elders onder te brengen. En dat doen wij graag voor je! 

Je hoeft voor deze vergelijking niet te wachten tot verzekeraar de premies bekend maakt voor 2023, met deze vergelijking kunnen we nu al aanvangen. Sterker nog, in de zomer is dat juist prettig, want er is geen enorme werkvoorraad bij de verzuimverzekeraars. De naverrekeningen zijn verwerkt en de premierondes moeten nog beginnen, er is dus meer tijd voor een goede vergelijking. 

Mocht je nu wél een zieke medewerker hebben wil dat niet zeggen dat oversluiten niet kan. Wanneer je een polis oversluit van de éne naar de andere verzekeraar blijven de zieke medewerkers bij de oude verzekeraar. Deze verzekeraar vergoedt het verzekerde bedrag tot aan de 104e week van de ziekte of totdat de medewerker weer beter is. Zodra de medewerker 4 weken of langer hersteld is wordt hij of zij automatisch aangemeld bij de nieuwe verzekeraar. Nog steeds kan het dan goed zijn dat je voordeliger uit bent bij een nieuwe verzekeraar. 

Wil jij weten of jouw verzuimverzekering nog steeds de beste is voor jou? Neem dan contact met ons op, dan gaan wij voor jou de markt verkennen.