Stage lopen in het buitenland

Je wilt in het buitenland gaan stage lopen, een super gave ervaring wat een unieke kans is voor persoonlijke groei en herinneringen voor altijd. Maar voor het grote avontuur begint moet je nog wel een aantal verschillende zaken regelen.

Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet

Begin op tijd

Zodra het plan staat moet je meteen beginnen met zaken regelen en voorbereiden, zo kan je relaxed aan je stage in het buitenland beginnen. Dit moet je regelen:

Op deze pagina:

Huisvesting

Allereerst is het belangrijk om te denken aan huisvesting en een geschikte stageplek. Het vinden van een comfortabele woonruimte en een relevante stage zijn cruciale stappen in de voorbereiding. Zorg ervoor dat deze zaken ruim van tevoren geregeld zijn.

DUO

Naast huisvesting en een stageplek zijn er nog andere belangrijke zaken om te overwegen. Een studiefinanciering aanvragen bij DUO is een noodzakelijke stap om financiële ondersteuning te ontvangen tijdens je verblijf in het buitenland. Controleer ook of je een visum nodig hebt voor het desbetreffende land.

Zorgverzekering

Een cruciale factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is de zorgverzekering. Het is van belang om te onderzoeken of je huidige zorgverzekering voldoende dekking biedt in het buitenland. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Bel vrijblijvend 1 van onze adviseurs

Uitschrijven

Als je van plan bent langer dan 8 maanden in het buitenland te verblijven, vergeet dan niet om je uit te schrijven bij de gemeente. Dit voorkomt onnodige administratieve rompslomp bij terugkomst. Een grondige controle van je reisverzekering is eveneens aan te raden om ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent tijdens je buitenlandse avontuur.

Heb je een visum nodig?

Ga je stage lopen binnen de EU dan heb je geen visum nodig. Maar ga je buiten de EU stage lopen kan het zo zijn dat je daar wel een visum nodig hebt. Check dit ruim voor je vertrek zodat je je visum op tijd binnen hebt en rustig kan voorbereiden voor dit avontuur. Deze informatie kun je vinden op nederlandwereldwijd.nl of in de Mijn Stargroup app.

Vaccinaties

Het kan ook voorkomen dat je voor jouw stage bestemming een vaccinatie moet hebben, check dit ook ruim van te voren zodat je je vaccinaties kan halen.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Ben jij al klant?

Ben jij of zijn jouw ouders al klant bij Stargroup? In de Mijn Stargroup app vind je alle belangrijke reis informatie.

Ga naar mijn.stargroup.nl

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam