je eerste huis kopen

Het kopen van je eerste huis is een spannende mijlpaal. Het brengt niet alleen een gevoel van voldoening met zich mee, maar ook een reeks stappen en beslissingen die zorgvuldig moeten worden overwogen.

Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten en waar je aan moet denken bij het kopen van je eerste huis.

Waar moet je rekening mee houden

Het kopen van je eerste huis is een complex proces, maar met de juiste stappen en begeleiding kun je deze spannende reis vol vertrouwen tegemoet treden. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over alle stappen, en geniet van het moment waarop je de deur opent naar jouw eigen stukje vastgoed.

Op deze pagina:

Schakel een adviseur in

Allereerst is het cruciaal om je maximale hypotheek te bepalen. Raadpleeg een hypotheekadviseur om te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Dit vormt de basis voor je zoektocht naar een geschikt huis.

Ga naar onze hypotheek pagina en kijk of wij wat voor jou kunnen betekenen!

Woning zoeken

Zodra je weet hoeveel je maximaal kunt uitgeven aan een woning en je jouw woonwensen op een rij hebt gezet, kan de zoektocht beginnen. Er zijn verschillende manieren om jouw koopwoning te vinden. Zo kan dit via funda natuurlijk en kan je verschillende open huizen dagen in de gaten houden. Ook kan je een aankoopmakelaar een zoekopdracht geven, zodra jouw droomhuis op de markt komt is de makelaar het eerste op de hoogte.

Onderzoeksplicht

Als je een huis hebt gevonden wil je die bezichtigen, tijdens deze bezichtiging heb je een onderzoeksplicht. Dit houdt in dat het jouw verantwoordelijkheid als koper is om de staat van het huis grondig te onderzoeken. Eventuele zichtbare gebreken die je tijdens de bezichtiging had kunnen opmerken, worden later niet beschouwd als verborgen gebreken. De kosten hiervan zijn voor jouw eigen rekening.

Bod uitbrengen

Zodra je jouw droomhuis hebt gevonden, kun je een bod uitbrengen. Als dit bod wordt geaccepteerd, ben je officieel de koper, en stoppen de verkopers met onderhandelen met andere geïnteresseerden.

Tekenen

De verkopend makelaar stelt vervolgens een koopovereenkomst op. Nu is het tijd om te bepalen welke hypotheek het beste bij jou past. Na het aanvragen en verkrijgen van de hypotheek, kun je de koopovereenkomst ondertekenen.

Notaris

Nu de financiële zaken geregeld zijn, volgt de laatste fase bij de notaris. Hier onderteken je de akte van levering en de hypotheekakte. Dit is het moment waarop je officieel de sleutel van je nieuwe huis ontvangt en het eigendom echt van jou is.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam