Geregistreerd partnerschap

Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een belangrijke levensgebeurtenis en brengt niet alleen emotionele, maar ook financiële veranderingen met zich mee. Het is essentieel om de juiste financiële zaken te regelen om een solide basis voor de toekomst te leggen.

Wat moet je regelen voor je geregistreerd partnerschap?

Bij een geregistreerd partnerschap val je automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen. Overweeg of je huwelijkse voorwaarden wilt opstellen om de verdeling van bezittingen en schulden naar eigen wens te regelen.

Op deze pagina:

Erfrecht en Nalatenschap

Het geregistreerd partnerschap heeft invloed op het erfrecht. Bespreek en regel hoe de nalatenschap wordt verdeeld en of je een testament wilt opstellen om specifieke wensen vast te leggen.

Pensioenregeling

Bij een geregistreerd partnerschap hebben partners recht op elkaars partnerpensioen. Controleer de pensioenregelingen en overweeg aanvullende afspraken als dat nodig is.

Belastingvoordelen

Geregistreerde partners kunnen in aanmerking komen voor bepaalde belastingvoordelen. Informeer jezelf over de fiscale implicaties en benut mogelijke kortingen of aftrekposten.

Verzekeringen

Bekijk de verzekeringsportefeuille en pas deze aan, aan de nieuwe situatie. Denk aan levensverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en eventueel een nabestaandenverzekering.

Wij kunnen je helpen met het zoeken van een verzekering die perfect bij jullie past!

Gezamenlijke Financiën

Maak afspraken over gezamenlijke financiën en open eventueel een gezamenlijke bankrekening. Duidelijke communicatie over inkomsten, uitgaven en spaardoelen is cruciaal.

budgeteren

Notariële akte

Voor sommige financiële zaken, zoals het opstellen van huwelijkse voorwaarden of testamenten, is een notariële akte vereist. Raadpleeg een notaris voor professioneel advies en om deze documenten correct op te stellen.

Het regelen van deze financiële zaken bij een geregistreerd partnerschap bevordert niet alleen de financiële zekerheid, maar draagt ook bij aan een heldere en evenwichtige relatie. Het is verstandig om samen met een financieel adviseur en notaris de specifieke behoeften en wensen te bespreken om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam