je eigen bedrijf

Het starten van je eigen bedrijf is een opwindende onderneming. Het betreden van de wereld van ondernemerschap brengt niet alleen kansen met zich mee, maar ook een reeks essentiële stappen die zorgvuldig moeten worden genomen om succes te verzekeren.

Wat moet je regelen

Voordat je je eigen bedrijf gaat opstarten zijn er enkele belangrijke stappen die je moet nemen om een goede start te hebben van je eigen onderneming.

Op deze pagina:

Schrijf een ondernemingsplan

Een succesvolle start van jouw bedrijf begint met een doordacht plan. Het is daarom slim om een ondernemingsplan op te stellen. Hoewel het niet verplicht is, vormt een ondernemingsplan een waardevolle tool om helderheid te krijgen over de kosten van jouw plannen en de benodigde winst om te voorzien in jouw levensonderhoud. Daarnaast biedt een ondernemingsplan de mogelijkheid om jezelf effectief te presenteren aan potentiële investeerders.

Doe marktonderzoek en bepaal uw strategie

Door marktonderzoek te doen krijg je inzicht in de haalbaarheid van je plannen voor een eigen bedrijf. In een marktonderzoek analyseer je bijvoorbeeld:

  • je concurrentie
  • hoe je je product of dienst op de markt brengt
  • je doelgroep en locatie
budgeteren

Maak een financieel plan

Geld is essentieel bij het opstarten van een bedrijf. Door middel van een financieel plan analyseert u nauwkeurig de benodigde financiën en beoordeelt u of externe financiering noodzakelijk is. Ook krijg je inzicht in de potentiële kansen van je onderneming. Deze voorbereiding stelt je in staat om vooraf te beoordelen of het starten van je onderneming winstgevend zal zijn.

Bedenk een unieke bedrijfsnaam

Voor dat je je gaat inschrijven bij de KVK heb je natuurlijk een unieke naam nodig, en eentje die herkenbaar is en die blijft hangen. check eerst of jou bedrijfsnaam nog niet bestaat via de tool van KVK en lees de regels over bedrijfsnamen

Welke vergunningen heb je nodig?

Ontdek welke vergunningen jouw bedrijf nodig heeft. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat je voldoet aan wet- en regelgeving. Onderzoek de specifieke vergunningen die relevant zijn voor jouw branche en locatie, variërend van lokale bedrijfsvergunningen tot sectorgebonden vereisten. Dit voorkomt juridische complicaties en benadrukt jouw streven naar wettelijke naleving en transparantie. Zorg ervoor dat je tijdig de benodigde vergunningen verkrijgt voor een solide en legaal bedrijfsfundament.

Kies een rechtsvorm

Ieder bedrijf in Nederland dient geregistreerd te zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Voor de inschrijving van uw bedrijf is een vooraf gekozen juridische structuur, oftewel een rechtsvorm, vereist. Deze rechtsvorm beïnvloedt diverse aspecten, waaronder uw aansprakelijkheid, belastingverplichtingen en eventuele fiscale voordelen. De meest gangbare rechtsvormen om uit te kiezen zijn de eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en besloten vennootschap (bv).

AVG

Bij het starten van een bedrijf zijn er verschillende overwegingen, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een essentiële factor. Deze privacywet is van toepassing op alle ondernemers die met persoonsgegevens werken. Het is noodzakelijk om te voldoen aan de AVG-regelgeving, waarbij je moet kunnen aantonen waarvoor je de persoonsgegevens van (potentiële) klanten gebruikt en hoelang je deze bewaart. Zelfs het verwerken van klantgegevens voor het opstellen van een factuur valt onder de AVG en moet in overeenstemming zijn met de privacywetgeving.

Hulp nodig?

Wij kunnen je helpen met het regelen van een aantal zaken voor dat jij je eigen bedrijf opzet! Neem dus gerust contact met ons op.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Vul het kenteken in van het voertuig die je gaat kopen / wilt kopen. (Niet verplicht)