overlijden

Het is misschien niet het meest plezierige onderwerp om over na te denken, maar het financieel plannen voor je eigen overlijden is een belangrijke stap om je geliefden te ontlasten tijdens een emotioneel zware periode. Hier zijn enkele cruciale financiële overwegingen voor overlijdensplanning.

Waar moet je rekening mee houden

Er moet een hoop gebeuren tijdens deze zware periode, wij hebben het voor je op een rijtje gezet zodat je overzichtelijk ziet wat er geregeld moet worden.

Op deze pagina:

Levensverzekering

Het afsluiten van een levensverzekering is een essentieel onderdeel van overlijdensplanning. Dit biedt financiële bescherming voor je nabestaanden en kan worden gebruikt om uitvaartkosten te dekken en het inkomen van je gezin te waarborgen.

Testament en Nalatenschapsplanning

Het opstellen van een testament is een juridische stap om je wensen met betrekking tot eigendommen en nalatenschap vast te leggen. Overweeg ook nalatenschapsplanning om belastingefficiënte overdracht van vermogen te garanderen.

Begrafenis- en Uitvaartkosten

Voorzie in de financiële middelen voor begrafenis- en uitvaartkosten. Bespreek je voorkeuren met betrekking tot begrafenis of crematie en overweeg een uitvaartverzekering om deze kosten te dekken.

Estate Tax en Erfbelasting

Begrijp de belastingimplicaties van je nalatenschap en neem stappen om de belastingdruk voor je erfgenamen te minimaliseren. Raadpleeg een belastingadviseur voor specifieke begeleiding.

Financiële Documentatie

Zorg ervoor dat je geliefden toegang hebben tot belangrijke financiële documenten, waaronder bankrekeningen, investeringen, eigendomsakten en verzekeringspolissen. Maak een georganiseerd overzicht van deze documenten.

Benoeming van begunstigden

Controleer en update regelmatig de begunstigden op je levensverzekeringen, pensioenrekeningen en andere financiële rekeningen om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met je actuele wensen.

Laatste wensen

Bespreek je laatste wensen met je naasten, inclusief eventuele specifieke instructies voor eigendommen, herdenkingsdiensten en liefdadigheidsbijdragen.

Adressenlijst

Stel een lijst met adressen op voor het versturen van rouwkaarten. Werk samen met de uitvaartverzorger om de rouwkaarten te maken, zodat ze snel verstuurd kunnen worden.

Door deze financiële aspecten te overwegen en vooraf te regelen, verminder je de last voor je nabestaanden en zorg je voor een soepele financiële overgang in een emotioneel veeleisende tijd. Raadpleeg een financieel adviseur om je te helpen bij het opstellen van een persoonlijk afgestemd overlijdensplan.

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Vul het kenteken in van het voertuig die je gaat kopen / wilt kopen. (Niet verplicht)