Studeren

Veel jongeren staan voor de spannende beslissing: studeren! Of je nu je hart wilt volgen, jezelf wilt ontplooien of je carrièrekansen wilt laten exploderen, een studie is vaak de sleutel tot persoonlijke groei en professioneel succes. Laat die studieavonturen maar komen!

Begin op tijd

De eerste stap op weg naar een succesvolle studie is op tijd aanmelden. Het is cruciaal om je ruim voor de deadline aan te melden voor de gewenste studie. Hiermee vergroot je niet alleen de kans op toelating, maar voorkom je ook teleurstellingen.

Studiefinanciering

Na acceptatie van je opleiding is het tijd om te denken aan financiële ondersteuning. Het aanvragen van studiefinanciering is een belangrijke stap om je studie financieel haalbaar te maken. Ook is het raadzaam om te overwegen of je in aanmerking komt voor een studentenreisproduct, wat kan bijdragen aan de kosten van het dagelijkse woon-werkverkeer.

budgeteren

Extra ondersteuning nodig?

Voor sommige studenten is extra ondersteuning noodzakelijk. Of je nu een mantelzorger bent, een beperking hebt, of met een ziekte leeft, het is van groot belang om deze behoeften tijdig aan te geven. Universiteiten en hogescholen bieden vaak specifieke voorzieningen en ondersteuning om ervoor te zorgen dat elke student de kans krijgt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Collegegeld

Zorg ervoor dat tegen 1 september duidelijk is bij je toekomstige opleiding of je het collegegeld in termijnen of in één keer gaat betalen. Als je de hele zomer hebt gewerkt om het collegegeld bij elkaar te sparen, kan het voordeliger zijn om in één keer te betalen. Controleer nauwkeurig de informatie van jouw school.

Goede voorbereiding

Door deze stappen tijdig en zorgvuldig te doorlopen, leg je een sterke basis voor een succesvolle studieperiode. Onthoud dat voorbereiding essentieel is, niet alleen voor de academische uitdagingen, maar ook voor een soepele overgang naar het studentenleven. Neem de tijd om je goed voor te bereiden en geniet van de waardevolle ervaringen die het studeren tussen 18 en 25 jaar met zich meebrengt.

Studieboeken

Wacht met het bestellen van dure studieboeken tot na de eerste colleges. Vaak zijn oudere drukken goedkoper en kun je tweedehands exemplaren vinden op platforms zoals Marktplaats. Vraag studenten van eerdere jaren welke boeken echt nodig zijn om onnodige aankopen te vermijden. Bestel alleen de boeken voor het eerste semester.

Ook voor een tussenjaar kunnen wij je helpen met het regelen van de zaken, neem gerust contact met ons op!

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam