je neemt een tussenjaar

Na school kiezen veel jongeren ervoor om een tussenjaar te nemen, vaak om even op adem te komen of werkervaring op te doen. Het nemen van een tussenjaar is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. En moet je voorbereid zijn op een hele hoop dingen.

Wat moet je regelen voor je tussenjaar?

Indien je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma, of als je 18 jaar bent (zonder kwalificatieplicht), heb je de mogelijkheid om een tussenjaar te overwegen. Echter, bij het nemen van een tussenjaar zijn er enkele belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden.

Op deze pagina:

Geldzaken

Het is van essentieel belang om een financieel plan op te stellen voor je tussenjaar. Overweeg hoe je je tussenjaar wilt bekostigen, of het nu gaat om sparen, werken tijdens je reizen, het afsluiten van een lening, of het aanvragen van beurzen of subsidies.

budgeteren

Stopzetten

Als je bijvoorbeeld bent gestart met een opleiding maar besluit deze niet voort te zetten, is het van groot belang om dit formeel stop te zetten. Daarnaast dien je je studiefinanciering en je studenten reisproduct stop te zetten om onnodige financiële verplichtingen te voorkomen.

Benut het goed

Een tussenjaar biedt ook de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen door middel van vrijwilligerswerk. Niet alleen draagt dit bij aan persoonlijke groei, maar het staat ook positief op je cv, wat later van onschatbare waarde kan zijn.

Haal het maximale eruit

Het is essentieel om je tussenjaar goed te plannen en alle noodzakelijke stappen te ondernemen om er het maximale uit te halen. Of je nu wilt reizen, werken, of jezelf vrijwillig wilt inzetten, een goed doordacht tussenjaar legt de basis voor een verrijkende periode van persoonlijke ontwikkeling. Vergeet niet de benodigde administratieve zaken op orde te brengen, zodat je zonder zorgen van je tussenjaar kunt genieten en vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kunt treden.

Belastingen

Als je overweegt om tijdens je tussenjaar in het buitenland te werken, is het belangrijk om rekening te houden met belastingen. Afhankelijk van je inkomsten en de locatie van je werk, kan het nodig zijn om belasting te betalen in het land waarin je werkzaam bent.

Geldig identiteitsbewijs

Als je in deze periode naar het buitenland gaat moet je natuurlijk zorgen dat je een geldige identiteitsbewijs hebt. Check dus ruim van te voren of deze tijdens je reis nog geldig is. Anders vraag je natuurlijk een nieuwe aan bij je gemeente.

Ook voor een tussenjaar kunnen wij je helpen met het regelen van de zaken, neem gerust contact met ons op!

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam