je wordt 18 jaar

Waarschijnlijk heb je er erg naar uit gekeken, 18 jaar worden. Je krijgt vanaf nu een hele hoop vrijheid; alleen autorijden, mits je natuurlijk al je rijbewijs hebt gehaald, legaal alcohol halen en drinken maar ook moet je nu een hele hoop dingen zelf regelen. Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Wat moet je regelen voor je 18 jaar wordt?

Op deze pagina:

Zorgverzekering

Op je 18e ben je niet langer automatisch meeverzekerd bij de zorgverzekering van je ouders. Het is essentieel om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Vergelijk verschillende aanbieders en kies een dekking die past bij je behoeften.

Studiefinanciering

Als je gaat studeren, kom je in aanmerking voor studiefinanciering. Regel dit op tijd, zodat je financiële ondersteuning hebt voor je studie, collegegeld en levensonderhoud.

budgeteren

Bankrekening

Open een eigen bankrekening als je dat nog niet hebt gedaan. Een eigen bankrekening bied je de mogelijkheid om zelfstandig je financiën te beheren en te sparen.

Budgettering

Leer de basis van budgettering. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven om grip te krijgen op je financiële situatie. Dit helpt je om verstandige financiële beslissingen te nemen.

Verzekeringen

Naast de zorgverzekering zijn er andere verzekeringen om te overwegen, zoals een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering als je op jezelf gaat wonen. Verzekeringen bieden bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen.

Toeslagen

Ontdek of je in aanmerking komt voor toeslagen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. Deze financiële ondersteuning kan een waardevolle aanvulling zijn op je inkomen.

Pensioen

Hoewel het misschien nog ver weg lijkt, is het slim om op jonge leeftijd na te denken over je pensioen. Informeer jezelf over de mogelijkheden en begin zo vroeg mogelijk met het opbouwen van pensioenkapitaal.

Heb jij hulp nodig met het regelen van je financiële zaken? Stargroup helpt jou graag met het maken van slimme financiële keuzes zodat jij goed voorbereid bent om achttien jaar te worden!

Wat kan Stargroup voor jou betekenen?

Nog geen klant?

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. We willen ons dan ook graag aan je voorstellen.

Ben jij al klant?

Ben jij of zijn jouw ouders al klant bij Stargroup? In de Mijn Stargroup app kan je snel en makkelijk je offerte aanvragen.

Ga naar mijn.stargroup.nl

Stel je vraag aan 1 van onze adviseurs

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Vul het kenteken in van het voertuig die je gaat kopen / wilt kopen. (Niet verplicht)