Autoverzekering

De waarde van je auto bepaald vaak voor een groot deel hoe jij de auto wilt verzekeren. Een nieuwe, een dure of juist een oude auto? Dan is de kans groot dat jij de auto uitgebreid wilt verzekeren. Heeft de auto minder waarde? Of kun je het veroorloven om eenzelfde nieuwe auto te kopen als er iets gebeurd? Dan is enkel een ‘WA-dekking’ of ‘Beperkt Casco-dekking’ meer iets voor jou! Hieronder leggen we de verschillende dekkingen aan je uit.

Verschillende dekkingen

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Deze verplichte verzekering houdt in dat je verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. De schade die jij zelf toebrengt aan een derde partij is door deze verzekering gedekt. Hier valt zelf veroorzaakte schade buiten. De premie wordt gebaseerd op het gewicht van de auto, hoeveel kilometer er per jaar wordt gereden en persoonlijke informatie, zoals leeftijd en woonplaats. 

WA+ Beperkt Casco

WA+ beperkt casco houdt in dat schade aan je voertuig worden vergoed onder bepaalde omstandigheden. Denk hierbij aan: 

  • Diefstal
  • Brand, ontploffing en blikseminslag
  • Storm
  • Ruitbreuk
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Enzovoort

Schade die is veroorzaakt door jezelf is niet gedekt

WA Casco

Vrijwel alle gevallen waardoor schade is ontstaan aan je voertuig is verzekerd.

Jouw dekking uitbreiden

Als je een keuze hebt gemaakt hoe uitgebreid je jouw auto wilt verzekeren, dan kun je deze dekking uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Deze dekkingen zijn er op gericht om jou, je passagiers en je bezittingen in de auto te verzekeren tegen diverse gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan: 

Ongevallenverzekering voor Inzittenden

Wanneer er door een aanrijding een inzittende van de auto blijvend invalide raakt of komt te overlijden dan wordt er eenmalig een bedrag uitgekeerd door de verzekeraar. 

Schadeverzekering voor Inzittenden

Alle kosten die een gevolg zijn van een ongeval met de auto zijn hieronder verzekerd. Denk hierbij aan kosten door blijvende invaliditeit, derving van inkomen, schade aan kleding, bagage en meer. Deze dekking is ruimer dan de Ongevallen voor Inzittenden dekking. 

Rechtsbijstandverzekering

Een Rechtsbijstandsverzekering Verkeer sluit je af om hoge kosten van een advocaat te besparen. Als jij schade wilt verhalen op een tegenpartij die een ongeval heeft veroorzaakt zal deze verzekeraar dat voor jou doen. Zo voorkom je hoge kosten als een veroorzaker van een ongeluk niet wil meewerken. Ook kan je deze verzekering uitbreiden met een juridische bijstand. Hiermee zijn onenigheden op te lossen die zich voor kunnen doen met bijvoorbeeld een reparateur of dealer. 


Er zijn een hoop variabelen mogelijk bij het afsluiten van een autoverzekering. We snappen dat je daar zelf het liefst geen omkijken naar hebt. Daarom regelen wij je autoverzekering graag voor je.