Doorlopende reisverzekering

Wat is er verzekerd?

Een reisverzekering is een verzekering met een heel aantal opties. Vaak kies je aan de hand van jouw vakantie welke verzekering hier het beste bij past. Ga je jaarlijks op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk geschikter dan een tijdelijke reisverzekering. En ga je op vakantie naar Amerika? Dan is een werelddekking noodzakelijk. 

Zomaar twee voorbeelden die van invloed zijn op jouw reisverzekering. De belangrijkste opties die er zijn worden hier toegelicht:

Annuleren

Een reisverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met een annuleringsverzekering. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld de onkosten die je maakt als je door ziekte een geboekte vakantie moet annuleren, maar ook als je voortijdig terug moet naar Nederland kan er in een aantal gevallen een beroep worden gedaan op deze verzekering. Je krijgt een vergoeding voor elke dag dat je niet genoten hebt van je vakantie. 

Medische kosten

Een ander belangrijk onderdeel van de reisverzekering die extra aandacht verdient is de dekking ‘Medische kosten’. Weliswaar dekt je zorgverzekering wereldwijd de kosten die je maakt als je bijvoorbeeld wordt opgenomen in een ziekenhuis, maar de vergoeding is maximaal net zo hoog als in Nederland. Dus als bijvoorbeeld een ziekenhuisopname in Zwitserland twee keer zo duur is als in Nederland moet je alsnog een fors bedrag bijbetalen. 

Sporten

Een liefhebber van skiën of duiken? Dan is het goed om te weten dat deze activiteiten niet standaard verzekerd zijn op de verzekering. Zonde als je door een helikopter van de piste gehaald wordt en achteraf blijkt dat dat je deze kosten niet vergoedt krijgt.

Wereldreis of buitenland stage

Ga je voor een lange periode naar het buitenland? Neem dan in een vroeg stadium al contact met ons op om de perfecte verzekering af te sluiten. Het is namelijk mogelijk om je aansprakelijkheidsverzekering en ziektekostenverzekering in Nederland te bevriezen en dit op te nemen in jouw ‘wereldreizigersverzekering’. Dit bespaart je een hoop onkosten tijdens je reis!

Schade

Mocht er tijdens de vakantie onverhoopt toch iets voorvallen dan is de verzekeraar gelukkig 24/7 bereikbaar. In onze app staan alle relevante telefoonnummers die je kunt bellen bij schade, ziekte of ongeval. In deze alarmcentrales zitten mensen die jouw advies kunnen geven of als tolk kunnen fungeren.

Voor je op vakantie gaat is het goed om de verzekering te controleren. Eén van onze adviseurs helpt je graag bij het afsluiten van de verzekering die het beste past bij jouw droomreis!