Inboedelverzekering

Wat is er verzekerd?

Of je nu in een vrijstaand huis, studentenhuis, appartement, rijwoning of villa woont, je hebt een inboedel met vaak waardevolle spullen. Denk aan je televisie en je geluidsapparatuur maar ook aan je meubels, sieraden, collectie kunst of bijzondere verzameling. Je moet er niet aan denken dat dit verloren gaat of gestolen wordt. 

Bij een inboedelverzekering zijn alle verplaatsbare spullen in je huis, schuur en soms ook tuin te verzekeren. Je verzekert je inboedel tegen de bekendste schadegebeurtenissen zoals brand en diefstal, maar ook tegen bijvoorbeeld waterschade, valschade of blikseminslag. 

Waarde bepalen?

De waarde van de inventaris bepaalt voor een deel de hoogte van de verzekering. Maar ook je leeftijd, de grootte van je huis en je gezinssamenstelling hebben invloed op de uiteindelijke premie. Onze adviseur neemt samen met jou de belangrijkste zaken door en zorgt ervoor dat er een passende verzekering wordt afgesloten. Want niets is vervelender dan na een schade te horen krijgen dat het niet verzekerd is. Met name bijzondere bezittingen (kunst, verzamelingen of dure apparatuur) zijn vaak uitgesloten van een standaard verzekering.

Beveiliging

Afhankelijk van de waarde die je wilt verzekeren kan een verzekeraar ook aanvullende eisen stellen. Heb je een speciale verzameling? Dan zal deze misschien getaxeerd moeten worden. Heb je kunst of antiek in huis? Dan kan de verzekeraar een inbraakalarm verplicht stellen. Onze adviseurs helpen jou met het sluiten van een passende verzekering, inclusief uitleg over voorwaarden en eisen die verzekeraar kan stellen. 

Schade

Wanneer er zich onverhoopt toch een schade voordoet kun je eenvoudig via onze app of whatsapp de schade melden. Wij werken in de regio Ede samen met aangesloten herstellers die veel schades direct kunnen herstellen. Zo kan het zijn dat je dezelfde dag al geholpen wordt! Na reparatie regelen wij de financiële afhandeling tussen verzekeraar en hersteller, daar heb je zelf geen omkijken meer naar. Op deze manier doen wij ons uiterste best om de overlast voor jou tot een minimum te beperken.