Inkomensverzekering

Wat is een inkomensverzekering?

Als werknemer zijn er door jouw werkgever vaak al een aantal voorzieningen geregeld. Zo heb je recht op salaris als je ziek bent, soms tot wel 12 jaar lang. Maar deze uitkeringen zijn absoluut geen vetpot. Zeker als je langer dan 2 jaar ziek bent kan je inkomen drastisch teruglopen. 

Als jou thuissituatie afhankelijk is van het inkomen wat jij verdient, dan is het goed om hier eens wat meer bij stil te staan. Kunnen jouw partner en kinderen hetzelfde leven blijven leven als jij minder gaat verdienen? Of moet er dan worden gesneden in de uitgaven? Zeker als jullie een hypotheek hebben is een terugval in inkomsten vaak snel problematisch.

Verschillende soorten dekking

Er zijn diverse verzekeringen die in diverse situaties uitkomst bieden. Je kunt dan denken aan arbeidsongeschiktheid, ziekte en werkloosheid. Ga bij jezelf eens na wie er afhankelijk zijn van jouw inkomen, en of jij voldoende maatregelen hebt genomen om een terugval aan inkomen op te vangen. 

Onze adviseurs nemen deze situaties ook mee in een hypotheek- of verzekeringsgesprek. Zij zullen een inzichtelijke vergelijking maken van de impactvolle gebeurtenissen als ontslag of ziekte en de invloed hiervan op het huishouden. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de mogelijkheden die er voor je zijn.