Mobiele apparatuurverzekering

Mobiele apparatuur is tegenwoordig een groot deel van ons leven geworden. Thuis, op het werk, op school en ook op vakantie zijn ze vaak aanwezig. Deze kwetsbare en kostbare producten zijn overal te vinden, maar niet zo vanzelfsprekend verzekerd. Dus hoe verzeker je een apparaat dat een grote kans heeft op schade? En hoe zit dat eigenlijk met eigen risico?

Een mobiel apparaat valt niet automatisch onder je inboedelverzekering, tenzij je uitgebreid of Allrisk bent verzekerd. Dan is er een kans dat wanneer je toch schade oploopt, dit gedekt is. Maar ook dit heeft limitaties.

Wanneer je bijvoorbeeld waterschade hebt omdat je hem hebt laten vallen in bad, dan wordt dit alleen vergoed als je allrisk verzekerd bent. Alleen met een allrisk dekking wordt schade vergoed die je zelf veroorzaakt. Maar zelfs hierbij zijn er verzekeraars die het laten vallen van een telefoon uit de dekking hebben gehaald.

Gelukkig bestaat er een buitenhuisdekking. Hiermee verzeker je alle spullen die je meeneemt. Zo zijn ook je mobiele apparaten verzekerd voor diefstal en schade over de hele wereld. Het is dan vanzelfsprekend dat je dan ook meer premie betaald. Maar niet iedere verzekeraar biedt deze verzekering aan. Wil je weten welke wel? Neem dan contact met ons op!

Een verzekering los van de inboedel bestaat natuurlijk ook. Een telefoonverzekering vergoedt meer dan de inboedelverzekering. De telefoonverzekering vergoedt bijvoorbeeld ook waterschade, kortsluiting en zelfs materiaalfouten. Je telefoon is dan écht voor bijna alle schade verzekerd.

Er zijn erg veel dingen waar je aan moet denken bij het afsluiten van een mobiele apparatuurverzekering. Er zijn erg veel uitzonderingen voor een product dat veel risico’s met zich meebrengt. Dit kan natuurlijk erg verwarrend en onoverzichtelijk zijn. Laat je goed adviseren, en daar zijn wij voor!