Motor- of scooterverzekering

Divers

Van een motor voor woon-werkverkeer tot bezorgbrommer en van scooter tot speedpedelec, er is een groot verschil tussen elk genoemde voertuig. Maar deze voertuigen hebben gemeen dat er een kenteken- en helmplicht geldt. Alleen als bestuurder van een snorscooter of snorfiets die maximaal 25 km/h rijdt is het dragen van een helm niet verplicht. Maar verzekeringstechnisch werkt het hetzelfde.

Zoek voor het aanschaffen van een motorvoertuig altijd goed uit of jij hierin/hierop mag rijden. Soms gelden er regels omtrent het vermogen of gewicht van het voertuig. 

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Deze verplichte verzekering houdt in dat je verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. De schade die jij zelf toebrengt aan een derde partij is door deze verzekering gedekt. Hier valt zelf veroorzaakte schade buiten. De premie wordt gebaseerd op het gewicht van de auto, hoeveel kilometer er per jaar wordt gereden en persoonlijke informatie, zoals leeftijd en woonplaats.

Diefstal

Je kunt een motor of bromfiets net als een auto verzekeren tegen diefstal. De verzekeraar zal wel van je eisen dat je jouw motor of bromfiets altijd met een goedgekeurd ART-slot extra op slot zet. Deze sloten koop je bij jouw lokale dealer of online. Het is goed om met je adviseur te overleggen welk type slot je nodig hebt.

Allrisk

Het is ook mogelijk om je voertuig allrisk te verzekeren. Veroorzaak je een aanrijding of laat je jouw voertuig omvallen? Dan krijg je ook deze schade vergoedt. 

Aanvullend kun je de verzekering uitbreiden met een Ongevallen Opzittende(n)verzekering. Door deze verzekering af te sluiten zorg je er voor dat ook bijvoorbeeld kapotte kleding of gederfd inkomen meeverzekerd zijn.

LET OP! Een belangrijke notitie die wij graag willen plaatsen: Wanneer een bromfiets, scooter of motor op naam van vader of moeder verzekerd wordt in verband met de hoogte van de premie, dan zijn schades veroorzaakt door bestuurders jonger dan 24 jaar vaak uitgesloten! Hier zullen onze adviseurs u ook op wijzen bij het afsluiten van een verzekering.