Opstalverzekering

Wat is er verzekerd?

De opstalverzekering is misschien wel één van de belangrijkste verzekeringen die je afsluit. Wanneer je een hypotheek op je woning hebt stelt de bank deze verzekering zelfs verplicht. Maar wat verzeker je nu precies met een opstalverzekering? Dat leggen we graag uit. 

Eigenlijk alles wat op je erf gebouwd is valt onder de opstalverzekering. Dus niet alleen je huis, maar ook de erker, de serre, de garage en het tuinhuis. Zelfs de schuttingen op je perceel kunnen meeverzekerd worden op de opstalverzekering. Ook zonnepanelen en een laadpaal voor een elektrische auto horen hierbij. 

Waarde bepalen?

Je woning heeft een zogenaamde herbouwwaarde. Dit zijn de kosten die je maakt als je de woning opnieuw moet laten bouwen na bijvoorbeeld een brand of stormschade. Maar ook je schuur, de schutting, een aanbouw en de zonnepanelen worden meeverzekerd op de opstalverzekering. Daarom is het van belang al deze gegevens mee te nemen in de berekening van het verzekerd bedrag. 

Het is verstandig om een opstalverzekering met Garantie tegen Onderverzekering af te sluiten. Dit betekent dat de verzekeraar de waarde van je woning zo nauwkeurig mogelijk probeert in te schatten en aan de hand van dit bedrag je woning verzekerd. Maar, mocht toch blijken dat de woning voor een te laag bedrag is verzekerd dan krijg altijd het hele schadebedrag vergoedt. Voor jou een geruststelling, want jij weet op deze manier zeker dat je niets tekort komt bij een schade. Dat is tenslotte al vervelend genoeg. 

Bijzonderheden

Tijdens het afsluiten van een opstalverzekering letten onze adviseurs goed op of er bijzonderheden zijn aan jouw woonhuis. Heb je een rieten dak op je huis of een zwembad in de tuin? Dan zal de verzekeraar andere voorwaarden gaan stellen. 

Het afsluiten van een opstalverzekering is daarom echt maatwerk. We helpen je graag met het kiezen van de verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie en behoeften. 

Schade

Wanneer er zich onverhoopt toch een schade voordoet kun je eenvoudig via onze app of whatsapp de schade melden. Wij werken in de regio Ede samen met aangesloten herstellers die veel schades direct kunnen herstellen. Zo kan het zijn dat je dezelfde dag al geholpen wordt! Na reparatie regelen wij de financiële afhandeling tussen verzekeraar en hersteller, daar heb je zelf geen omkijken meer naar. Op deze manier doen wij ons uiterste best om de overlast voor jou tot een minimum te beperken.