1. Oriëntatie gesprek

Deze stap is optioneel maar we raden het sterk aan dat je je eerst goed laat inlichten door een van onze adviseurs voordat je opzoek gaat naar een woning. Het hypotheektraject op deze pagina is een versimpelde versie van wat je ongeveer kan verwachten tijdens het kopen van je eerste huis. Ook al ziet het traject er best logisch uit er zitten best wel wat haken en ogen aan. Zeker als je voor het eerst een huis koopt is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende variabelen die mee kunnen spelen.

2. Huizen bekijken

Als je goed duidelijk hebt wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie dan kun je (online) huizen gaan bekijken. Er zijn verschillende websites en kranten waar je woningen die te koop staan kunt vinden.

3. Woning bezichtigen

Heb je een woning gevonden die jou aanspreekt dan is het tijd om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Hiervoor moet je contact opnemen met de makelaar van de woning. Tijdens de bezichtiging is het belangrijk dat je goed op de praktische eigenschappen van het huis. Daarnaast moet je je natuurlijk goed voelen in het huis en bedenken of je er zou willen wonen.

4. Een bod uitbrengen

Wanneer het huis dat je hebt bekeken aansluit bij jouw wensen is het tijd om een bod te doen op het huis. Het bedrag dat je kan bieden is afhankelijk van de vraagprijs van het huis en het bedrag dat jij kan lenen.

5. Gaan de verkopers akkoord?

Ja? Gefeliciteerd!

Samen met de makelaar van de verkoper kun je het koopcontract doornemen en tekenen. Let op de ontbindende voorwaarden die zijn opgenomen in het koopcontract zodat wanneer het tegen zit je nog van de koop kan afzien.

Nee? Helaas..

Wanneer de verkoper niet akkoord gaat met jouw bod heb je eigenlijk twee mogelijkheden.

  1. Je doet een nieuw bod
  2. Je gaat opzoek naar een ander huis

6. Hypotheek regelen

Nu je het huis hebt gekocht moet je het ook nog waar maken. Hiervoor moet je een hypotheek aanvragen die aansluit op jouw behoeften. Dit is waar Stargoup jouw goed kan helpen, wij hebben toegang tot meer dan 40 verschillende geldverstrekkers. Met onze expertise vergelijken wij de verschillende mogelijkheden zodat jij geen hypotheek krijgt waar je te veel voor betaald.

7. Bankgarantie

Nu de hypotheek rond is en je niet afziet van de koop, moet je de bankgarantie regelen. Dit houdt in dat de bank garant staat voor 10% aan de koopprijs. Ondanks het feit dat je verplicht bent om het huis te kopen dient dit als garantie voor de verkopers. Op deze manier wordt voorkomen dat zij niet op het laatste moment geen geld ontvangen.

8. Naar de notaris

Om het hele traject af te ronden moet je naar de notaris samen met de verkopers. Hier worden alle betalingen geregeld en krijg jij de sleutel van jouw nieuwe woning.


Gefeliciteerd! 🎉

De woning is nu officieel van jou.

Je nieuwe huis verduurzamen?

Het verduurzamen van je woning kan erg in de prijs oplopen. En wellicht duurt het een lange tijd voor dat je je investering hebt terug verdient. Dan is het al gauw minder aantrekkelijk, maar gelukkig zijn er financierings mogelijkheden waaronder subsidies die de last van je afnemen.