Bedrijfscontinuïteit

Deze verzekering staat ook bekend als bedrijfsschadeverzekering. Deze verzekering keert uit wanneer jouw bedrijf stil komt te staan na bijvoorbeeld een brand. Zoals de opstalverzekering de schade vergoedt aan je pand, zo vergoedt de bedrijfsschadeverzekering de schade aan je brutowinst.

Waarom heb je een bedrijfscontinuïteitverzekering nodig?

Als jij een fabriek, een winkel of horecaonderneming hebt en deze brandt af, dan kan het zo een halfjaar of langer duren voordat je weer operationeel bent. Er gaat tijd overheen voordat je kunt gaan afbreken & opruimen. Daarna moeten er wellicht nieuwe vergunningen aangevraagd worden en pas dan kan er worden gestart met het opbouwen van je bedrijf. Deze gehele periode moet je vaste lasten als salaris, energierekening, aflossing, etc. gewoon doorbetalen terwijl er geen geld binnenkomt. Met de bedrijfsschadeverzekering verzeker je voor een periode van 13, 26, 52 of 104 weken je brutowinst. Zo kun jij de vaste lasten doorbetalen.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld publiekstrekkers mee te verzekeren. Stel dat jij een patatkraam bent begonnen naast een drukke woonwinkel en de winkel brandt af. Dan zit jij zonder inkomen omdat er niemand meer naar de winkel gaat. Ook dit kun je verzekeren. 

De bedrijfsschadeverzekering dekt niet de schade die je oploopt door een verplichte lockdown vanuit de overheid. De overheid heeft hier zijn eigen steunplan voor. 

Machines

Sommige bedrijven zijn geheel afhankelijk van het functioneren van één of meerdere specialistische machines. Machines die zo uniek zijn dat er maar een paar van op de wereld zijn. Wanneer deze machine kapotgaat stokt direct jouw omzet, je kunt niet meer leveren. Omdat de machine zo bijzonder is kan het weken duren voordat deze gemaakt is. Al die tijd staat jouw bedrijf stil en heb je geen omzet. Met een speciale machinebreukbedrijfsschadeverzekering is dit risico te verzekeren.