Dakisolatie illustratie

Je woning isoleren met dakisolatie

Hoe werkt dakisolatie?

Met dakisolatie bedek je het dak met isolatiemateriaal. Hiermee houd je de warmte in huis waardoor je goed kan besparen op je energierekening. Daarnaast houdt dakisolatie juist in de zomer ook de warmte buiten. Waardoor je minder snel de airco hoeft aan te zetten.

Je dak isoleren kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type dak dat je hebt kun je de binnen-en/of buitenkant laten isoleren. Daarnaast kan je ook de vloer van je zolder isoleren. Hiermee houd je de warmte die toch binnendringt boven en niet in de rest van het huis.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Het rendement van dakisolatie kun je vergelijken met een spaarrente van 8%.

Je bespaart gemiddeld bijna 500 euro per jaar.

Je verhoogt je wooncomfort en woningwaarde tegelijkertijd

Jouw ecologische voetafdruk wordt kleiner.

Wat zijn de kosten van dakisolatie?

De kosten van het isoleren van je dak is per huishouden verschillend. Het is namelijk afhankelijk van hoe groot je dakoppervlakte is, wat voor type dak je hebt (plat/ schuin), wat voor type huis je hebt en nog veel meer. Volgens de Rijksoverheid zijn de gemiddelde kosten van een huis met een schuin dak: 4400 euro. Maar dit verschilt dus per situatie.

Benieuwd wat jij kan verduurzamen aan jouw woning?

Maak vrijblijvend een afspraak

Laat 1 van onze adviseurs met je mee kijken. Zo weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn als het gaat om het verduurzamen van jouw woning.