Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de E-bike

Nederland is weer in lockdown en ook restaurants moeten hun deuren sluiten. Dit maakt dat veel restaurants gaan bezorgen. Dit gebeurt steeds vaker met elektrische fietsen en dit is niet geheel zonder risico. Stel je voor, een maaltijdbezorger rijdt met zijn of haar elektrische fiets een voetganger aan. Deze voetganger loopt hierdoor een dwarslaesie en hersenletsel op. De voetganger is tennislerares en lijdt zo flinke economische schade, zij kan haar werk niet meer kan uitvoeren. Wat dan?

Lees meer

Schade door winters weer

Wist je nog vorig jaar februari? Toen kregen we opeens te maken met aardig wat sneeuw. Inmiddels is het weer winter en kan het zo opeens weer gebeuren. Je kunt meer beter goed voorbereid zijn want dit soort winters weer resulteert helaas in meer verkeersongelukken en schadeclaims op de autoverzekering. Wat dekt jouw verzekering bij schade door winterse omstandigheden? Ben jij bijvoorbeeld aansprakelijk voor schade als je rijdt zonder winterbanden? En heb jij dekking voor slippen of botsen door gladheid? In dit artikel vertellen wij je hier meer over.

Lees meer

De bruiloftverzekering

Misschien wel de mooiste dag van jullie leven. Een dag waarin jullie elkaar eeuwig trouw en liefde beloven. Een prachtige dag waar jullie je maanden op hebben voorbereid. Maar wat als de bruiloft niet door kan gaan? Wat als één van jullie ziek wordt door of als de trouwlocatie niet meer beschikbaar is? Wellicht durf je momenteel niet goed je bruiloft te plannen in verband met COVID-19, is deze verzekering dan ook een uitkomst? Dat vertellen we je in dit artikel.

Lees meer

Mag ik in Nederland op een elektrische step rijden?

Misschien heb je jezelf deze vraag al wel eens afgesteld. Je ziet ze namelijk steeds vaker op straat rond rijden, de elektrische steps. Ze zijn natuurlijk ook erg leuk. Je kan jezelf makkelijk vervoeren, ze zijn duurzaam en niet zo zwaar als bijvoorbeeld een fiets om te verplaatsen. Misschien heb je op tijdens je vakantie ook al wel eens op zo’n step gereden. Een leuk cadeau om dadelijk bij sinterklaas/kerst aan iemand te geven of te krijgen toch? Denk er toch maar een keer goed over na want de E-steps mogen nog niet de openbare weg op.

Lees meer