Jouw woning verduurzamen

Het begrip verduurzamen wordt steeds vaker gebruikt. Wellicht heb je buren, vrienden en/of familie die hun huis aan het verduurzamen zijn. Maar wat houdt ‘Je huis verduurzamen’ eigenlijk in?

Wanneer je je huis verduurzaamd zorg je er eigenlijk voor dat de houdbaarheidsdatum van je woning wordt uitgesteld. Veel verduurzaming gebeurt rondom energiebesparing en isolatie. Hierdoor verbeter je je woning waardoor je er langer en comfortabeler in kan wonen.

Waarom is verduurzamen zo belangrijk?

Sinds het begin van de industriële revolutie is het klimaat over de hele wereld aan het veranderen. Dit komt doordat we sindsdien veel meer energie zijn gaan gebruiken met als gevolg dat er te veel CO2 in de atmosfeer aanwezig is. Dit zorgt voor serieuze gevolgen zoals:

  • Extreme weeromstandigheden
  • Het opwarmen van de aarde/ smelten van de ijskappen
  • Het (uit)sterven van planten, dieren en zelfs mensen

Ook de Nederlandse overheid ziet de ernst van de situatie in en heeft in het klimaatakkoord diverse doelstellingen opgenomen om de klimaatverandering tegen te gaan. Waaronder het verduurzamen van minimaal 1,5 miljoen bestaande woningen.

Wat zijn de voordelen van verduurzamen?

Lekker thuis in je eigen huis

Wanneer jij in een duurzaam huis woont is alles goed geïsoleerd. Dit houdt in dat je minder vaak aan je verwarming/ airco hoeft te zitten omdat het in de zomer lekker koel blijft en in de winter lekker warm.

Je kan meer geld besparen

Doordat jij minder energie hoeft te gebruiken en misschien zelfs jouw eigen energie opwekt met zonnepanelen ben je maandelijks ook een stuk goedkoper uit.

Je huis wordt meer waard

Een duurzaam huis heeft een hogere waarde op de woningmarkt dan een huis waar niks aan gedaan is. Dit komt doordat de koper van het huis net als jij geld kan besparen op onderhoud en energierekeningen.

Je helpt het milieu

Minder energie verbruiken/ groene energie gebruiken zorgt ervoor dat je een minder grote voetafdruk hebt op het milieu. Zo kan de natuur haarzelf herstellen door bijvoorbeeld de CO2 weer uit de lucht te halen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Het verduurzamen van je woning kan erg in de prijs oplopen. En het kan even duren voor dat je de investering hebt terugverdient. Daardoor wordt verduurzamen misschien minder aantrekkelijk voor jou.

Gelukkig zijn er financieringsmogelijkheden waaronder subsidies waardoor verduurzamen juist heel gunstig voor jou kan uitpakken. Wij helpen je graag bij het verkennen van de mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.