Zonneboiler illustratie | Verduurzamen

Je water verwarmen met een zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit twee grote onderdelen. De zonnecollectoren die op het dak van jouw woning worden geplaatst. En het voorraadvat waar het door de zon verwarmde water wordt bewaard.

In de zonnecollectoren zit een speciale vloeistof die door de straling van de zon tot wel 90 graden in temperatuur kan stijgen. Deze vloeistof wordt met een pomp naar het voorraadvat gepompt. In het voorraadvat wordt de warmte via een warmtewisselaar afgegeven aan het water.

De zonneboiler is geen vervanging van jouw CV-ketel. In de winter wordt het water namelijk niet warm genoeg. Om in de winter je water op te warmen heb je toch een CV-ketel of warmtepomp nodig.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Gemiddelde levensduur is 20 jaar

Lagere maandlasten, gemiddeld 175 euro per jaar

Je verhoogt je wooncomfort en woningwaarde tegelijkertijd

Jouw ecologische voetafdruk wordt kleiner.

Wat zijn de kosten van zonneboiler?

Een zonneboiler voor een huishouden van 4 personen kost ongeveer 3.300 euro inclusief installeren. De subsidie van een zonneboiler van de grote is ongeveer 1.500 euro. De investering komt dus ergens neer tussen de 1.000 & 2.000 euro.

Na de installatie bespaar je ongeveer 50% op je kosten voor warm water.

Benieuwd wat jij kan verduurzamen aan jouw woning?

Maak vrijblijvend een afspraak

Laat 1 van onze adviseurs met je mee kijken. Zo weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn als het gaat om het verduurzamen van jouw woning.