Warmtepomp op huis illustratie

Je woning verwarmen met een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen, maar het doel is hetzelfde: jouw woning verwarmen.

Het verwarmen van jouw woning kan op verschillende manieren, hier wordt onderscheid gemaakt tussen: all-electric & hybride. Maar ook tussen:

  • Lucht/water-warmtepomp
  • Water/water-warmtepomp
  • Bodem/water-warmtepomp
  • Lucht/lucht-warmtepomp

Afhankelijk van jouw woning wordt er altijd gekeken naar wat d beste optie is. Daarnaast is het wel belangrijk dat je je woning ook geïsoleerd hebt. Anders verlaat de warmte je woning net zo snel als dat het binnen komt.

Wat is het verschil tussen een all-electric & hybride warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp zegt het al, draait volledige op elektriciteit. Dit is goede oplossing voor nieuwbouw huizen die goed zijn geïsoleerd. Deze warmtepompen hebben wel een hoog energieverbruik. Het is dus handig om de warmtepomp te combineren met zonnepanelen.

Een hybride warmtepomp is een aanvulling (of kant-en-klare samenstelling) op de CV-ketel. Dit is handig voor als je een wat ouder huis hebt. De warmtepomp houdt je huis warm, maar als het echt koud wordt kan de CV-ketel het overnemen.

Wat zijn de voordelen?

75% van de benodigde warmte wordt uit de bodem, lucht of grondwater gehaald

Lagere maandlast door lager stroom- en gasverbruik

Vooral in combinatie met zonnepanelen

Je verhoogt je wooncomfort en woningwaarde tegelijkertijd

Jouw ecologische voetafdruk wordt kleiner.

Wat zijn de kosten van warmtepomp?

Een specifiek prijskaartje is niet te hangen aan een warmtepomp. Dit is namelijk erg afhankelijk van het type warmtepomp.

Benieuwd wat jij kan verduurzamen aan jouw woning?

Maak vrijblijvend een afspraak

Laat 1 van onze adviseurs met je mee kijken. Zo weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn als het gaat om het verduurzamen van jouw woning.