Pensioenen

Optimaal genieten van je oude dag

Hoe wil jij dat jouw oude dag er uit komt te zien? Genieten zonder stress? Je leven leiden zoals je voor pensionering gewend was? Een groot deel zal afhangen van hoe jouw pensioen(en) zijn geregeld. En wat doet de AOW regeling? Zijn er nog andere potjes waaruit we kunnen putten? Wij geven je inzichten in jou persoonlijke situatie en wat je er nog aan kunt doen…. om optimaal te kunnen en blijven genieten.

Pensioen is uitgesteld inkomen. Het komt tot uitkering bovenop de AOW en naast eventuele andere spaarvormen die in privé zijn afgesloten. Onze adviseurs kunnen je adviseren en waar nodig begeleiden een passend product te vinden. Pensioen kan worden onderverdeeld in collectief en/of individueel. Een collectief pensioen is het werknemerspensioen die de werkgever met zijn werknemers overeenkomt. Een belangrijke aanvulling op het totale arbeidsvoorwaardenpakket. Een individueel pensioen is eigenlijk geen pensioen maar een privé aanvulling zonder tussenkomst van een werkgever.

Een collectief pensioen, ook wel 2e pijler pensioen genoemd, bouw je op door een werknemer te zijn. Je bouwt dan een gezamenlijk vermogen op, dit kan worden gezien als een aanvulling op je normale pensioen. Daarnaast kan dit ook voordelen met zich meebrengen op gebied van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid.

Lees meer

Je pensioen is belangrijk om nu over na te denken, voor zekerheid later. De pensioenleeftijd kan nog erg ver weg lijken, maar nu zekerheid hebben is natuurlijk erg fijn.

Lees meer


Een pensioenspecialist in ons midden

Als partner op het gebied van complexe pensioen situaties kunnen wij Dirk-Jan Plate CPC van Pensioenlogica van harte aanbevelen. (www.pensioenlogica.nl) Dirk Jan is ruim 20 jaar onderdeel en medewerker geweest van Stargroup. Zijn gedrevenheid en feitenkennis binnen het pensioenvakgebied hebben hem de afgelopen jaren doen besluiten om zich volledig te specialiseren in pensioenen. De postacademische opleidingen Pensioenrecht & Fiscaal aan de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben hem de wettelijk erkende en beschermde titel Certified Pension Consultant (CPC) opgeleverd.

Over Dirk-Jan Plate CPC

Onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-Jan Plate CPC is sparringpartner voor werkgevers, ondernemingsraden, arbeidsrecht advocaten en HR-professionals. Ook werknemers die een onafhankelijk pensioenadviseur zoeken, kunnen bij hem terecht. Heeft u ingewikkelde en/of afwijkende pensioenvragen dan is Dirk-Jan de aangewezen persoon om met u mee te denken. Hij adviseert nadat alle juridische mogelijkheden zijn onderzocht en communiceert zijn oplossingen helder en in stapjes. Plate combineert twee werelden: de praktijk en de wetenschap. Dit is een unieke combinatie. Met de voeten in de klei en dan weer met zijn neus in de boeken. Dat zorgt voor synergie, wat een groot voordeel is voor iedereen die op zoek is naar een op maat gesneden pensioenplan.


Vragen over jouw pensioen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over pensioenregelingen?