Financieringsmogelijkheden om te verduurzamen

Subsidiemogelijkheden

Of jij recht hebt op een subsidie is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de plaats waar je woont en de maatregelen die jij neemt. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kun je de beschikbare subsidies kijken voor jouw gemeente.

Financieringsmogelijkheden

Energiebespaarlening

Een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit is een voordelige manier om te investeren in energiebespaarmaatregelen in- en rondom je huis. Hiermee kan je maximaal 25.000 euro lenen, afhankelijk van de looptijd. Met als uitzondering het Zeer energiezuinige pakket, hiermee kan je maximaal 50.000 euro lenen. Deze lening is ook beschikbaar voor VvE’s.

Duurzame monumentenlening

Dit is een lening met een lage rente, voor het verduurzamen van bewoonde monumentale panden. Voor het bepalen van de hoogte van de lening is een Verklaring Energiebesparing Rijksmonument nodig.

Duurzaamheidslening

Een duurzaamheidslening is te verkrijgen bij jouw gemeente. De lening is rentevast en bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Benieuwd of jij deze lening aan kan vragen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Speciale leningen

Ook zijn er speciale leningen om de verduurzaming van jouw woning waar te kunnen maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een groene lening. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor het verduurzamen van je woning.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ga het gesprek aan met 1 van onze adviseurs.